-2.8 C
București
luni, 18 ianuarie

Un nou sondaj de opinie confirmă: popularitatea președintelui Macron și a premierului Philippe, «în cădere liberă»

Sub titlul de mai sus, «Le Point» și posturile franceze de televiziune au prezentat un nou sondaj de opinie, YouGov – realizat la cererea CNews și «Huffpost» – conform căruia Emmanuel Macron și premierul Edouard Philippe au ajuns, după acțiunile, însoțite de violenţe, ale mișcării «Vestele galbene» la cea mai scăzută cotă de popularitate de la venirea la conducerea țării.

Ambii lideri francezi, sublinia joi «Le Point», nu încetează «să scadă în sondaje». Ultimul, YouGov, arată că Emmanuel Macron a ajuns la… 18% cotă de popularitate în rândul francezilor intervievați, iar premierul Philippe la… 21%. Este evident faptul că cele peste trei săptămâni de la declanșarea protestelor «Vestelor galbene» l-au costat pe Macron pierderea încrederii a încă 7% dintre francezi. Primul ministru,venit alături de Emmanuel Macron din rândurile Dreptei franceze (apropiat al lui Jupin), își vede degradată imaginea odată cu agravarea crizei. El a pierdut 14% din suținerea Dreptei. Întreaga echipă guvernamentală a pierdut considerabil susținerea atât în rândul Stângii, cât și al Dreptei. 73% dintre francezii chestionați în cadrul sondajului de opinie mai sus menționat consideră că guvernul gestionează «prost» economia țării.

Sondajul a fost realizat în perioada 28-29 noiembrie, pe un eșantion de 1006 persoane cu vârste peste 18 ani. Marja de eroare este de 1,4-3,1 puncte.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW