Mâine. La Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale – Terasa şi Amfiteatrul în aer liber (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, tel. 021.314.71.71), de la 0.00, „La ţigănci” – textul care vorbeşte cel mai clar şi în acelaşi timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. ”Frumuseţea luptei pe care o duci cu un text care are la bază o nuvelă fantastică e că indiferent de cine câştigă, rezultatul este uluitor: un spectacol în care recreăm o lume neînţeleasă pe care încercăm să o decriptăm prin bucăţele de limbaj recognoscibil.” După Mircea Eliade / Regizori: Andrei Grosu, Andreea Grosu/ Actori: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotleţ.
Până la 7 iulie. Descoperă frumusețea Bucureștiului de odinioară pe „Strada Anticarilor”. Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Asociației Culturale a Anticarilor și Colecționarilor din România, organizează evenimentul „Strada Anticarilor”, care se va desfășura în Piața „Sfântul Anton” din centrul Capitalei, în perioada 15 iunie – 7 iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00. „Strada Anticarilor” își propune să promoveze arta și cultura Bucureștiului, recreând atmosfera târgurilor de odinioară și oferind vizitatorilor, bucureșteni și turiști deopotrivă, posibilitatea de a cunoaște o parte din istoria orașului, prin intermediul obiectelor cu parfum de epocă, dar și prin intermediul muzicii live. Intrarea este liberă.
Până la 11 iulie. Biblioteca Metropolitană București (BMB) vă invită la expoziția internațională de artă plastică „Free Camp”, ce va reuni, în spațiul Artotecii BMB, din Șoseaua Mihai Bravu, Nr. 4, Sector 2, lucrări ale unor artiști din cinci țări. În cadrul evenimentului vor expune: Maria BALEA (RO), Andreea RUS (RO), BOTÁR László (RO), MÁRTON Árpád (RO), Marinela MĂNTESCU (RO), Danijel BABIC (SB), Đula ŠANTA (SB), FÁBIÁN Zoltán (HU), DÓRÓ Sándor (DE), DAMÓ István (HU) și FAZAKAS Csaba (AT).
Expoziția „Free Camp” face parte din Stagiunea Permanentă de Artă Plastică Temeiuri și este organizată de Fundația Adevăr și Centrul Cultural HDU, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România. Iubitorii de artă vor putea vizita expoziţia găzduită de Biblioteca Metropolitană București și îngrijită de curatorii Radu George Serafim, critic de artă, și Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.
Până la 18 august. La Muzeul Naţional de Artă Contemporană, (str. Izvor nr. 2-4, tel. 021.318.91.37), Expoziția Gnomonica, a artistului Raphaël Zarka, este organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și poate fi vizitată la etajul IV al muzeului. Intrând în rezonanță cu tabloul mural dezvoltat în prealabil de pictorul britanic Christian Hidaka pentru proiectul personal Unhooked a Star, opera lui Zarka se deschide către un nou câmp de potențialități și mitologii personale. Curator: Ioana Mandeal. Asistent de proiect: Ronan Le Creurer. În colaborare cu: Galerie Michel Rein, Paris/Brussels.
Sursă: zilesinopti.ro.