Unde mergem

Astăzi. La Teatrul Dramaturgilor Români (Calea Griviţei nr. 64-66, Bucureşti), de la 19.00, spectacolul ”Ileana, principesă de România”. Un spectacol care omagiază memoria celei care a fost Principesa Ileana a României, Arhiducesa de Austria, un destin care s-a desfăşurat între palat şi mânăstire, pe fundalul celor două războaie mondiale, într-o perioadă de mari frământari din istoria Europei. Dramatizarea a fost realizată de Edith Negulici după romanul autobiografic „Trăiesc din nou”. Un spectacol de şi cu Liana Ceterchi. Video şi sunet: Luca Achim, Teodora Toader.

Mâine. La Teatrul Coquette, (Calea Călăraşi nr. 94, sector 3, Bucureşti, tel. 0754.990.017), de la 19.30, în premieră în România, Teatrul Coquette prezintă: ”Două surori și un pian”, de Nilo Cruz (Premiul Pulitzer pentru Dramaturgie). Regia: Ruxandra Bălașu. Scenografia: Daniel Divrician. Traducerea: Ruxandra Bălașu & Celina Nițu. Distribuție: Celina Nițu, Pavel Bârsan, Ruxandra Bălașu, Alexandru Mandu.

Până la 15 septembrie. Cea de-a patra ediție a festivalului Película – un festival ca o fiesta! va avea loc la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului Român și alte spații alternative din București, unde publicul va putea descoperi culturile altor țări, diferențele și similaritățile dintre România și zona Ibero-Americană. Festivalul se concentrează pe cultura acestei zone și combină armonios proiecțiile de filme cu demonstrațiile de dans, mâncarea, muzica, expozițiile. Anul acesta, Brazilia este ţara a cărei cultură este promovată cu precădere.

Până la 22 septembrie. Festivalul Internaţional George Enescu – a XXIV-a ediţie. În sălile de concerte din Bucureşti vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă orchestre de talie mondială. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Naţională de Muzică şi Teatrul Excelsior. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

Până la 27 octombrie. La Muzeul Naţional Grigore Antipa, expoziţia ”Grădina sălbatică – de 111 ani în inima Bucureştiului”. Optzeci de fotografii surprind momente din istoria Grădinii Sălbatice din inima Bucureștiului, o „bijuterie ecologică” născută acum 111 ani, menită să pună în valoare clădirea muzeului ridicat în vecinătatea ei și să-și împartă povestea de viață cu el.

Sursa: zilesinopti.ro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW