Unde mergem

Astăzi. La Opera Naţională Bucureşti (Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, Telefon: 021 313 18 57), de la 18.30, ”Spărgătorul de nuci”. Regie și Coregrafie Oleg Danovski. Adaptare regizorală și coregrafică Oleg Danovski Jr. Dirijor Iurie Florea. Scenografia Andreea Koch. Maeștri de repetiții soliști Gigel Ungureanu, Liliana Nică, Mihai Mezei. Maeștri de repetiții ansamblu Raluca Ciocoiu, Virgil Ciocoiu.

Mâine. La Teatrul Naţional I. L. Caragiale, sala Atelier, (bd. Nicolae Bălcescu 2, telefon: 021 314 71 71, e-mail: tnbcomunicare@gmail.com), de la 19.30, ”Umbre”. Un text contemporan al unei scriitoare spaniole, cu piese montate pe importante scene din Barcelona, care afirmă despre opera sa: „Sunt interesată de natura umană și de ceea ce motivează oamenii să acționeze, uneori în moduri ciudate”. De Marilia Samper / Traducere: Florin Galiș și Iunia Mircescu / Regie și scenografie: Vlad Cristache / Distribuție: Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu, Emilian Mârnea.

Până la 26 decembrie. Primăria Capitalei, prin creart, organizează Târgul Oficial de Crăciun al Capitalei, în Piața Constituției, eveniment care atrage anual peste 1 milion de vizitatori, din țară și din străinătate. Intrarea este liberă. Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe, precum și de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon.

Până la 2 februarie. La Muzeul Naţional de Artă al României (Calea Victoriei 49-53, tel. 021. 313.30.30), expoziția În jurul și împrejurul Suprarealismuluigăzduită de Muzeul Național de Artă al României,în cadrul programului de cooperare între Valonia – Bruxelles şi România. Expoziţia prezintă operele a 22 de artiști și scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian şi internaţional, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumătate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970. Vor putea fi admirate lucrări create de artiști belgieni și străini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró. Alături de aceștia, se vor regăsi în expoziție și lucrări semnate de: Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.

Până la 8 februarie. La Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, tel. 0376.203.178) , expoziţia ”Între lumi”, de Eugen Bratfanof. La peste trei decenii distanță de la ultima expoziție personală, Eugen Bratfanof părăsește auto-exilul atât de iubit al atelierului din Tulcea și vine la București cu a treia expoziție solo, „Între lumi”. Presa anilor ’80 a vorbit despre ”experimentul Bratfanof”: ”Pictura lui Eugen Bratfanof a găsit simpatie și de multe ori entuziasm chiar și la acea categorie de public îndeobște circumspectă la orice fel de succes.”.

Sursa: zilesinopti.ro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW