9.1 C
București
joi, 22 aprilie

Unde să investești banii inteligent

Investirea banilor este un subiect destul de delicat deoarece, dacă suntem într-adevăr sinceri cu noi înșine, nu avem propriu zis o cultură a investițiilor. Majoritatea nu știu unde să-și direcționeze banii strânși și astfel ajung să-i blocheze pe termen nelimitat într-un depozit bancar ce nu aduce profit vreodată. O soluție la această problemă constă într-o educație financiară generală, dar acest concept pare să fie unul destul de îndepărtat. 

Deoarece realizăm importanța investițiilor atât pentru bunăstarea oamenilor, dar și pentru economie în general, ne-am hotărât să-ți punem la dispoziție câteva alternative de plasare a banilor în așa fel încât să obții și profit. Iată câteva metode de a investi banii inteligent. 

Investește în afacerea proprie 

Poate cea mai incitantă, dar și cea mai riscantă investiție pe care o poți face, este chiar lansarea unei afaceri. Desigur, vei avea nevoie atât de o sumă considerabilă, cât și de o idee inovativă, dar efortul credem noi că merită cu vârf și îndesat. Propria afacerea este printre cele mai bune metode de a obține profit, asta dacă pui bazele cum trebuie. 

Investiția nu se va reduce doar la bani, necesare fiind multă muncă și timp. În funcție de partenerii la care ai acces la început, ai face bine și să-ți iei și niște măsuri de siguranță. Dacă există un risc de neîncasare facturi, ai face bine să investești într-o asigurare de credit comercial.  

Investește în imobiliare 

Această investiție necesită cel puțin la fel de multă implicare și cercetare ca cea de mai sus. Totuși, această soluție poate fi mai stabilă. În funcție de buget și context, poți achiziționa un teren, un imobil sau chiar un spațiu comercial. Principalele metode de a face bani de pe urma unei astfel de investiții vin din diferența de preț pe care o vei obține prin creșterea valorii imobilului sau prin închirierea acestuia. 

Merită menționat că investițiile imobiliare fac parte dintre cele mai sigure investiții, iar managementul lor este destul de simplu, nefiind nevoie de cunoștințe de specialitate. 

Investește la bursa 

Categoric această variantă nu va fi potrivită pentru oricine, deoarece acest tip de investiții necesită atât cunoștințe temeinice în domeniu, cât și o analiză atentă a pieței bursiere. Totuși, orice poate fi învățat în timp, iar resursele abundă în online, de la cărți până la site-uri și forumuri dedicate acestui subiect. Începe încet și sigur și în timp vei obține profit cu siguranță. 

Dacă totuși simți că nu poți face față procesului de unul singur, poți apela la ajutorul unui broker care să-ți ofere diferite portofolii. E adevărat că investițiile în piață au un grad foarte ridicat de risc, dar profitul poate fi de până la 20-30% într-un an. 

Investește în pensii private și asigurări de viață 

Probabil cea mai sigură variantă este cea reprezentată de investiția în pensii private sau asigurări de viață, acestea fiind special concepute pentru economii pe termen lung. Evident, bonusul intrinsec este reprezentat de acoperirea riscurilor și de faptul că vei avea la îndemână banii atunci când chiar ai nevoie de ei. 

În situația fericită în care nu vei avea nevoie de bani pentru accidente sau boli, suma obținută la scadența poliței va include toată suma investită, plus randamentul obținut, de cele mai multe ori mai mare decât în cazul depozitelor bancare. 

Tu care variantă crezi că ți se potrivește? 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW