Varianta sud-africană a Covid-19, denumită Omicron, a ajuns în BelgiaBelgia este prima țară europeană unde a fost detectat un caz de contaminat cu B.1.1.529. Persoana respectivă sosise din Egipt la 11 noiembrie și a fost testată pozitiv în ziua de 22 noiembrie. Potrivit ministrului belgian al Sănătății, Franck Vandenbroucke, care a făcut anunțul la o conferință de presă vineri, pacientul în cauză nu era vaccinat.
Existența variantei noi sud-africane a Covid-19 a fost dezvăluită joi, 25 noiembrie. De atunci, numeroase țări europene, între care Franța, Austria, Regatul Unit au interzis intrarea pe orice cale pe teritoriul lor a persoanelor provenind din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic și Malawi. Autoritățile Statelor Unite, din precauție, au anunțat vineri închiderea frontierelor pentru toate persoanele provenite din opt țări ale Africii australe (mai sus menționate – n.n.), ca răspuns la apariția variantei Omicron a Covid-19.
„Cercetătorii americani și responsabilii în materie de sănătate publică lucrează intens pentru a obține cât mai multe date privind noua variantă a Covid-19”, a declarat presei un înalt responsabil de la Casa Albă. Președintele Biden, a mai precizat oficialul, a promis că va lua toate măsurile necesare pentru asigurarea sănătății americanilor și învingerea pandemiei, iar actuala măsură privind accesul pe teritoriul american a fost recomandată de către experți medicali ai guvernului american și de către echipa însărcinată cu gestionarea pandemiei de Covid.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW