9.1 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Victor Negrescu: “Suntem pregătiţi pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene”

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat, joi, 6 septembrie 2018, şedinţa Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene.

În cadrul reuniunii au fost prezentate progresele înregistrate în ultima perioadă în procesul de pregătire pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, cu accent pe liniile directoare pentru continuarea demersurilor care vor permite preluarea fără sincope a mandatului.

Ministrul delegat a prezentat concluziile celei de-a zecea reuniuni a Consiliului Interministerial pentru Pregătirea şi Exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene din 4 septembrie 2018, subliniind necesitatea unei acţiuni concertate a tuturor ministerelor şi a celorlalte instituţii cu responsabilităţi în cadrul procesului de pregătire a mandatului, atât în dialogul şi coordonarea pe plan intern, cât şi în dialogul cu partenerii europeni.

“Acest exerciţiu impune o capacitate administrativă corect dimensionată, foarte bine echipată din punct de vedere al competenţelor şi nivelului de expertiză, un proces de coordonare profesionist şi eficient, precum şi un efort convergent din partea întregii administraţii şi chiar a societăţii româneşti în ansamblul ei. Am intrat deja în etapa finală a procesului de pregătire a mandatului şi suntem pregătiţi pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Calendarul actualizat al reuniunilor care vor fi organizate în România pe durata exercitării mandatului cuprinde circa 300 de evenimente, care se vor desfăşura la Bucureşti şi în ţară, acoperind toate judeţele”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost purtate discuţii cu privire la evoluţia procesului Brexit la nivel european, pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, stadiul îndeplinirii obligaţiei de transpunere a legislaţiei europene în cea naţională, precum şi aspecte care ţin de cooperarea extinsă în domeniul afacerilor europene.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW