miercuri, 3 iunie, 2020
10.4 C
București

Viktor Orban: Ungaria este gata să se alăture Băncii de Dezvoltare Eurasiatice

Ungaria continuă să sfideze Uniunea Europeană și să facă tot mai mulți pași în direcția Moscovei! Ultimul astfel de gest a venit vineri de la ministrul maghiar de Finanțe, care a anunțat că Budapesta este pregătită să înceapă discuțiile pentru a intra ca membru cu drepturi depline cu în proiectul Eurasian Development Bank (EDB – Banca de Dezvoltare Eurasiatică), potrivit HungaryToday, citat de b1.ro.

Banca de Dezvoltare Euroasiatică a fost fondată de Rusia și Kazahstan în 2006, iar de atunci au devenit membre Armenia, Tadjikistan, Belarus și Kârgâztan.

Această intrare ar confirma încă o dată direcția pe care o ia Viktor Orban de a se apropia de Vladimir Putin, politică ce a stârnit îngrijitorare și critică în rândul Uniunii Europene și al NATO.

Ministrul maghiar Mihaly Varga a spus că intrarea în acționariatul băncii ar da posibilitatea țării să intre pe noi piețe.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...