Vila lui Donald Trump din Florida, percheziționată de FBI

Un eveniment ce a ocupat primele locuri în buletinele de știri ale posturilor de televiziune și s-a situat pe primele pagini ale presei scrise, nu numai americane. Donald Trump a anunțat luni că celebra sa reședință din Florida, Mar-a-Lago, a fost asediată și percheziționată de agenți ai FBI. Într-un comunicat dat publicității luni, fostul președinte Trump se consideră victimă a unei ”persecuții politice”. Contactată de Agenția France Presse, FBI nu a confirmat perchezițiile evocate de Trump și refuză orice comentariu. Donald Trump nu a precizat nici el motivul operațiunii poliției federale dar mai multe ziare americane, între care și ”The New York Times”, spun că ea este legată de o anchetă referitoare la proasta gestionare a documentelor secrete.

În luna februarie, Arhivele naționale au declarat că au recuperat din Florida 15 cartoane conținând documente pe care miliardarul le-a luat cu el la plecarea din Washington în ianuarie 2021. Agenția federală a reamintit că Donald Trump nu era autorizat, în virtutea unei legi din 1978, să ia documentele respective. Orice președinte american este obligat să transmită la încheierea mandatului toate documentele de lucru, scrisorile, mail-urile Arhivelor naționale, care are misiunea de a le păstra. Anunțul privind percheziționarea vilei lui Trump i-a indignat pe republicanii americani. Liderul conservatorilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a denunțat ceea ce el a numit ”intolerabilă instrumentalizare în scop politic” a Ministerului Justiției. Este bine știut, însă, că fostul președinte Trump este implicat, mai direct sau mai puțin direct, în numeroase dosare judiciare. O comisie parlamentară dorește îndeosebi să facă lumină în privința rolului lui Trump în atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021.

- Publicitate -

4 COMENTARII

  1. Statul FLORIDA – Florile Iadului. Cetateni din USA si nu numai.
    Simbolul Cercul si Calea Lui Buddha din Casa Raiului = uraganele/taifunurile autentice produse din dormitorul Casei Raiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW