Washingtonul anunță un nou ajutor militar, de 1 miliard de dolari, destinat Kievului

Pentagonul a anunțat o nouă tranșă de ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 1 miliard de dolari, incluzând îndeosebi rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars. Kievul va primi de asemenea rachete anti-tanc Javelin, a precizat Ministerul american al Apărării, 75.000 obuze de 155 mm destinate sistemelor de artilerie occidentale cu care de acum sunt dotate forțele ucrainene și în jur de 50 de vehicule blindate medicalizate.

Un ajutor și de la Banca Mondială

Într-un comunicat separat, Secretarul de stat american Antony Blinken și-a exprimat satisfacția în legătură cu acest ansamblu de măsuri ”ce fac diferența pe teren” și a promis că Statele Unite vor continua să se concerteze cu Ucraina pentru întărirea poziției acestei țări privind ”masa negocierilor”.

Banca Mondială, la rândul ei, a anunțat un ajutor suplimentar de 4,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, grație unor fonduri aduse de Statele Unite pentru ajutorarea guvernului ucrainean pentru a face față ”nevoilor urgente create de război”. Acest ajutor suplimentar trebuie să permită guvernului și autorităților locale ucrainene să asigure cheltuielile sociale- pensiile și sănătatea -, a precizat Banca Mondială într-un comunicat. Cu noul ajutor, sprijinul financiar urgent acordat Ucrainei de către această instituție internațională cu sediul la Washington a ajuns la 13 miliarde de dolari.


- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. „Washingtonul anunță un nou ajutor militar, de 1 miliard de dolari, destinat Kievului”
    Jen … // intarate-i drase, ca asa imi plase // !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW