Steaua a terminat la egalitate (1-1) meciul cu Metaloglobus București din epilogul primei etape a ligii secunde. Partida a fost dominată total de „militari”, dar fără să puncteze și pe tabelă.
Steaua a început partida în forță cu o primă ocazie de gol în chiar minutul 4 (Wallace). Au urmat și altele, iar Metaloglobus a ieșit din propia jumătate abia în minutul 30 când fostul stelist Neacșu nu l-a putut învinge pe Dincă.
De altfel, tânărul David Dincă (18 ani), aflat la debut, a avut câteva intervenții sigure și pare că este o soluție excelentă pentru poarta Stelei.
În minutul 45, Balgiu prinde o torpilă care lovește transversala, dar repriza nu se termină și se încheie cu golul marcat de tânărul Ștefan Bodișteanu, în prelungiri.
La 5 minute după pauză, fostul rapidist Ovidiu Herea profită de o bâlbă în defensiva stelistă, scapă singur spre poartă și înscrie cu un șut la colțul lung din 10 metri.
După gol, steliștii au presat destul de anemic, Metaloglobus s-a apărat cu aproape toată echipa și părea că nimic nu se va mai întâmpla până la final.
A fost de altă părere fundașul echipei din cartierul Pantelimon, Caramalău, care l-a atacat violent pe Corbu în careu, iar arbitrul a dictat penalty. Spre stupefacția miilor de suporteri steliști, golgheterul sezonului trecut, Chipirliu, a tras telefonat în stânga portarului și acesta a respins.
De altfel, portarul Gavrilaș poate fi creditat cu titlul de omului meciului prin paradele sale extraordinare care au adus un punct Metaloglobusului.
Protest masiv al suporterilor steliști
În tribune, atmosfera a fost extrem de tensionată, lucru vizibil încă de la intrarea în stadion când personalul de la securitate a „executat” un control riguros asupra tuturor spectatorilor.
Peluza Sud a ales un mod inedit de a protesta și s-a împărțit în cele trei tribune deschise ale stadionului. Totuși, marea masă a ultrașilor steliști s-a postat la Tribuna 0.
Mai mult, trebuie remarcat că deși majoritatea oamenilor din peluză au abonament, aceștia au preferat să plătească 50 lei pe un bilet la tribuna principală a stadionului pentru a protesta în fața conducerii.
Au fost vizați de scandările suporterilor atât comandantul clubului, Răzvan Bichir, cât și managerul secției de fotbal, Bogdan Marinescu.
Poate că ar fi trebuit tras la răspundere și ministrul Vasile Dâncu care a declarat în repetate rânduri că va face orice este necesar ca Steaua să promoveze în prima ligă, dar fără nicio acțiune concretă până în acest moment.
Situația se poate schimba pe loc dacă se modifică stupida lege a sportului care prevede că forma de organizare definește dacă un club sportiv este profesionist sau nu.
Mai are statul român bărbăție și mândrie când vine vorba de sport?
Ar fi momentul și ca statul român să își caute ultimele „urme” de mândrie și bărbăție și să investească serios în Steaua, cel mai important brand din sportul românesc și unul dintre puținele nume cu care România este asociată în lume.
Este inadmisibil ca echipei de fotbal a Stelei să i se aloce un buget anual jenant, sub numeroase cluburi de primării care nu reprezintă pe nimeni. Nu mai discutăm de faptul că o bună parte din acest buget este asigurat din vânzarea de bilete la meciuri și sponsorizări.
Spre exemplu, întreg clubul Steaua, cu 32 de secții sportive, a avut în 2021 un buget anual de doar 7,22 milioane euro, iar secția de fotbal numai 1,15 milioane euro, conform AS.ro.
Adversara „militarilor” în etapa următoare, CSM Slatina, a primit din banii slătinenilor subvenții de 16.561.958 lei (3.376.545 euro). Bugetul total al clubului în 2021 a fost de 17.227.784 lei (3.483.456,81 euro).