duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Vrei să-ți cumperi o casă? Iată DE CE spun specialiștii că aceasta NU este cea mai bună investiție pentru tine!

Tot mai mulți români doresc să-și achiziționeze o proprietate, gândindu-se că aceasta este cea mai bună investiție pe care o pot face. Totuși, unii consultanți financiari sunt de părere că deținerea unei locuințe îți scoate de fapt mai mulți bani din buzunar decât îți aduce. 

Află de ce susțin specialiștii că nu este o idee bună să investești într-un imobil, dar și ce poți face pentru a transforma totuși achiziția într-o afacere profitabilă.  

Iată DE CE achiziționarea unei locuințe NU este neapărat o investiție bună:

  • Cheltuielile de întreținere sunt mai mari în locuința proprie decât în cea închiriată

Dacă vrei ca valoarea casei tale să crească în timp, este absolut necesar s-o menții într-o stare foarte bună. Astfel, de fiecare dată când se va strica ceva în imobil, va trebui să faci reparații și să nu faci compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor folosite. 

În plus, vei fi tentat să achiziționezi tot felul de obiecte pentru casă, de la decorațiuni până la mobilier, iar aceste cheltuieli se vor adăuga la rata pe care o ai deja de plătit la creditul pentru locuință. În schimb, dacă stai în chirie, într-o casă deja mobilată, nu va mai fi nevoie să cumperi astfel de lucruri și nici să plătești diverse renovări indispensabile.

  • De cele mai multe ori este destul de greu să-ți recuperezi banii investiți în casă

Atunci când cumperi o proprietate trebuie să fii pregătit să bagi o mulțime de bani în ea. Pe lângă cheltuielile de întreținere, vor fi necesare fonduri pentru a o moderniza tot timpul, ca să poate fi vândută la un preț bun, în cazul în care iei în calcul această variantă. 

În plus, chiar dacă valoarea ei crește în timp, nu înseamnă că, după ce o vei vinde, vei ieși în câștig, deoarece trebuie să iei în considerare dobânda plătită între timp la credit, inflația și sumele necesare pentru întreținerea sa.

  • Deținerea unei case/a unui apartament îți limitează libertatea de mișcare

Dacă îți place să bricolezi, atunci întreținerea locuinței nu ți se va părea o corvoadă. Însă, dacă vrei să-ți investești banii, energia și timpul în alte lucruri, de exemplu, în călătorii sau în hobby-uri, atunci deținerea unei proprietăți îți va limita bugetul destinat acestora din urmă. 

Din cauza ratei de la bancă, îți va fi mai greu să renunți la un job nesatisfăcător și să te concentrezi mai mult pe lucrurile care îți fac plăcere cu adevărat. Nu vei fi dispus nici să te relochezi prea ușor, așadar nu vei putea fructifica toate oportunitățile care ți se ivesc în alte orașe sau țări.

Cum poți transforma totuși achiziționarea unei case într-o investiție mai bună?

  • Cumpără o casă ieftină, adu-i îmbunătățirile necesare și apoi vinde-o la un preț mai mare!

Dacă ai un buget considerabil la dispoziție, o investiție bună este să cumperi un imobil fără îmbunătățiri, să-l renovezi și apoi să-l vinzi. Dacă locuința este moștenire de familie, cu atât mai bine, profitul va fi mult mai mare.

Totuși, trebuie să fii foarte atent când te apuci de modernizarea noii tale proprietăți! Primul lucru pe care trebui să-l faci este să schimbi instalația termică, electrică și sanitară. Înlocuiește caloriferele vechi, montează o centrală de calitate, apometre și orice mai este nevoie pentru a spori confortul în locuință. 

Găsești tot ce-ți trebuie în acest sens pe site-ul magazinului Instalații Shop, inclusiv servicii profesionale de montaj și service pentru produsele comercializate. De-abia după ce ai bifat aceste aspecte, te poți ocupa mai departe de alte renovări. Fă toate retușurile necesare, vezi cât ai cheltuit în total, apoi, la final, trage linie și stabilește prețul de vânzare, în așa fel încât câștigul tău să fie cât mai mare.

  • Cumpără un imobil și apoi închiriază-l!

Fă-ți un calcul ca să vezi ce ar însemna dacă ai cumpăra un imobil, iar apoi l-ai închiria în regim hotelier. Ține cont de faptul că sunt tot mai mulți turiști interesați de județul Cluj, iar Dejul ar putea fi o variantă de cazare mai ieftină pentru aceștia. 

Dacă vrei să obții cât mai mulți clienți, publică-ți anunțul pe un site de închirieri, menționând și obiectivele turistice pe care le pot vizita aceștia în zonă, cum ar fi, de exemplu, Castelul Bánffy, Parcul Balnear Toroc, Stufărișurile de la Sic, Muzeul Dansului sau Salina din Ocna Dej.

În concluzie, înainte de a achiziționa o casă, gândește-te foarte bine la toate avantajele și dezavantajele și stabilește-ți din start prioritățile. Ia în considerare mai multe modalități de a investi banii și vezi care este cea mai potrivită soluție financiară pentru tine.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...