16.1 C
București
joi, 1 octombrie

6 beneficii pe care le oferă instalarea unui sistem de supraveghere wireless în locuință

Instalarea unui sistem de supraveghere video a devenit o practică din ce în ce mai populară în ultimii ani. Folosite cu precădere în domeniul industrial și spațiile comerciale, aceste echipamente sunt tot mai des implementate și în spațiile private, dată fiind rata crescută a infracționalității.

Oamenii vor să aibă parte de mai multă siguranță în locuință și să-și protejeze bunurile, iar tehnologiile actuale le pune la dispoziție cel mai simplu mod pentru monitorizarea constantă a casei. Cu o reputație excelentă datorită calității și funcțiilor inteligente de care dispun, sistemele cu camere de supraveghere wireless cu conectare WiFi sunt printre preferatele utilizatorilor. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pe care le oferă aceste produse:

1. Utilizarea unui sistem wireless nu implică fire

Acest tip de camere de supraveghere reprezintă cea mai bună variantă pentru cei care nu au posibilitatea fizică să tragă fire până în locul unde vor să-și monteze camere de supraveghere. Totodată, sunt ideale și pentru persoanele care doresc să evite cablurile inestetice sau au de montat camerele video pe distanțe foarte mari. Modelele wireless pot folosi conexiunea WiFi pentru a transmite imagini în timp real către computer ori dispozitive mobile. Lipsa cablurilor facilitează și ascunderea camerelor de supraveghere și reprezintă o măsură de protecție împotriva infractorilor, fiind primele pe care încearcă să le înlăture.

2. Oferă imagini de înaltă calitate

Camerele de supraveghere wireless ajung la rezoluții foarte mari, ca de exemplu 4K și 12MP, astfel că permit mărirea unei zone specifice cu o pierdere minimă de detalii. Acestea oferă cele mai bune imagini dintre toate tipurile de produse existente pe piață, așa că pot fi înregistrate chiar și detalii precum caracteristici faciale sau o plăcuță de înmatriculare.

3. Prezintă multiple opțiuni de configurare

Grație modului de funcționare de sine stătător, camerele de supraveghere video fără fir pot fi configurate cu ușurință în cel mai mic amănunt, pentru a obține o imagine profundă și de înaltă calitate, atât pe timp de zi, cât și pe parcursul nopții. Pe lângă vizualizarea clară a imaginilor, echipamentele beneficiază și de alte funcții inteligente, cum ar fi transmiterea de notificări prin e-mail sau SMS, detecția de mișcare ori sunet, detecția infractorilor, analiza imaginilor în timp real sau funcționarea iluminatorului IR.

4. Funcționează doar cu ajutorul unui singur cablu

Camerele de supraveghere wireless au nevoie doar de un sistem PoE (Power over Ethernet) care permite transmiterea energiei electrice, informațiilor video, audio și comenzilor PTZ printr-un singur cablu. Întrucât primesc curent electric doar de la switch-ul PoE, acesta poate fi dotat și cu un UPS central (Uninterruptible Power Supply) pentru ca sistemul wireless să nu fe afectat de căderile de tensiune.

5. Au prețuri scăzute și sunt ușor de întreținut

Echipamentele wireless sunt ușor de întreținut și au prețuri reduse, iar eficiența nu constă doar în economia banilor, ci și în monitorizarea constantă a locuinței. Semnalul se poate transmite oriunde, fără nici un fel de probleme, iar din moment ce se conectează la internet nu există limitări în ceea ce privește numărul de camere ce pot fi conectate. Sistemele de supraveghere wireless permit înregistrare video simultan pe mai multe NVR-uri, fapt ce oferă mai multă siguranță în cazul pierderilor sau deteriorării imaginilor de pe dispozitivul principal.

6. Au avantajul flexibilității

Un beneficiu de necontestat al acestor sisteme este faptul că sunt foarte flexibile, din mai multe puncte de vedere. Camerele de supraveghere fără fir pot fi amplasate în aproape orice locație, sunt ușor de actualizat pentru compatibilitate și noi capacități pe măsură ce tehnologia avansează, pot fi mutate cu ușurință, deoarece nu implică fire și suportă o gamă amplă de setări și configurații, chiar și de la distanță.

Dacă îți dorești un sistem de supraveghere modern și eficient, pe care să-l poți accesa de oriunde din lume, instalează un echipament wireless performant. Profită din plin de avantajele acestuia și păstrează-ți locuința în siguranță, reducând la minimum probabilitatea de incidente, furturi și daune.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW