70 de țări cer regimului de la Pyongyang să abandoneze armele nucleare și balistice

Printre țările respective figurează inclusiv Statele Unite și Coreea de Sud. Nu sunt semnatare ale documentului – redactat de Franţa – nici Rusia și nici China. Surse diplomatice, citate de France Presse și «Les Echos», relevă că circa 15 state au cerut să semneze documentul după ultimele noi teste ale unor rachete nord-coreene.

Într-o declarație comună, 70 de state au chemat Coreea de Nord să procedeze la denuclearizare, respectiv «să abandoneze toate armele sale nucleare, rachetele balistice și toate programele asociate», dat fiind pericolul ce «continuă să preseze stabilitatea mondială». Printre țările semnatare figurează Statele Unite, Coreea de Sud, precum și diferite țări din Asia, America Latină, din Africa și Europa. Rusia și China, care sprijină regimul de la Pyongyang, nu sunt semnatare ale documentului redactat de Franța și dat publicității în urmă cu o săptămână.

«Noi încurajăm Coreea de Nord să evite provocările» și «să continue discuţiile cu Statele Unite consacrate denuclearizării», se spune în declarația amintită, dată publicității la finele unei conferințe ce a avut loc la ONU, consacrată Tratatului de neproliferare (TNP). «Cerem Coreei de Nord să traducă vorbele în fapte și să adopte măsuri concrete vizând abandonarea totală, verificată și ireversibilă» a armelor nucleare și balistice, insistă semnatarii declarației celor 70 de state.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Din investitiile in armament si dezvoltarea lui rezulta SECETE CATASTROFALE. USA Pentagon, Rusia, China, Anglia, Franta, Arabia Saudita, Iran, Coreea de Nord etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW