15.2 C
București
joi, 22 aprilie

Află ACUM de ce ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft!

Consideri că ochelarii de soare sunt doar un accesoriu și nu îi vezi neapărat ca pe o necesitate? Istoria și caracteristicile lor sunt mult mai vaste decât te-ai aștepta! Probabil nu știai că ei au fost folosiți, sub diverse forme, încă din perioada preistorică. Aceștia au beneficii imense, iar purtarea lor este obligatorie pentru sănătatea ochilor tăi. 

Iată de ce ochelarii de soare reprezintă mult mai mult decât un simplu accesoriu!

Ochelarii de soare au ca principal beneficiu faptul că te protejează de razele UV, care pot avea efecte foarte dăunătoare asupra pleoapelor, corneei și retinei. Din păcate, foarte puțini oameni cunosc sau iau în considerare acest aspect.

Când trebuie să porți ochelarii de soare?

O greșeală pe care inclusiv oamenii care sunt conștienți de nevoia de protecție solară o fac este cea de a-i purta doar vara, când soarele este foarte puternic. Doctorii oftalmologi, însă, recomandă ca ochelarii de soare să fie purtați pe tot parcursul anului, indiferent de vreme sau de anotimp. În plus, dacă ai ochii de o culoare deschisă, ești mult mai predispus razelor UV decât alte persoane cu ochi mai închiși, deci folosirea ochelarilor, în această situație, este esențială. 

La fel, e foarte important să-ți protejezi ochii dacă ești în preajma apei sau a zăpezii, care reflectă lumină dăunătoare, un exces al acesteia putând avea efecte grave asupra corneei. Copiii au nevoie de protecție suplimentară, pentru că ochii lor sunt încă în procesul de dezvoltare, iar pupilele lor sunt mai dilatate. De asemenea, ochelarii de soare protejează zona ochilor și împotriva îmbătrânirii și a apariției ridurilor sau petelor pigmentare, datorate expunerii îndelungate la lumina solară. 

De ce nu este bine să porți ochelari de soare lipsiți de protecție UV?

Ochelarii de soare fără protecție UV, purtați ca accesoriu, pot face mai mult rău decât bine, pentru că lentila lor fumurie dilată pupila, ceea ce va duce chiar la o pătrundere mai mare a razelor UV în interiorul globului ocular. De aceea, este recomandat să investești într-o pereche de ochelari de calitate, cu un factor de protecție ridicat. Dacă nu ai încă un astfel de element în garderobă, poți comanda ochelari de soare corespunzători nevoilor tale chiar acum. Brilliasboutique.eu îți oferă o gamă variată de modele, potrivite oricărei fizionomii a feței. 

La ce aspecte trebuie să fii atent când îți alegi ochelarii de soare?

Există mai multe criterii în funcție de care trebuie să alegi modelul potrivit. În primul rând, este important ca aceștia să aibă un grad de protecție UV ridicat. Asta înseamnă că perechea pentru care ai optat te va proteja complet de radiațiile nocive. 

De asemenea, este recomandat ca aceștia să fie aleși exact pentru tipul de activitate pentru care vor fi folosiți (schi, plajă, condus). E bine să fii atent ca ramele să fie potrivite feței tale, astfel încât să nu existe niciun fel de disconfort. 

O pereche bună de ochelari nu reflectă lumină. Pentru a-ți da seama dacă modelul pe care vrei să îl achiziționezi este de calitate, privește lentilele. Imaginea ta nu ar trebui să se reflecte în mod clar pe suprafața acestora. Acordă atenție, de asemenea, la ochelarii cu o lentilă foarte închisă, pentru că acestea pot face condusul primejdios și îți pot dăuna vederii.

Așadar, ai grijă de ochii tăi și protejează-te împotriva unor afecțiuni grave prin achiziția unor ochelari de soare de calitate. În acest fel, nu numai stilul tău va avea de câștigat, dar și sănătatea.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW