-5.1 C
București
marți, 19 ianuarie

Ana Birchall a predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea lui Radu Mazăre

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat luni dimineaţă, într-o declaraţie de presă, că a predat către autorităţile competente din Madagascar dosarul complet cu toate documentele necesare pentru extrădarea fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

,,Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală”, a declarat Ana Birchall, la Ministerul Justiţiei.

Dosarul de peste 600 de pagini cuprinde cererea de extrădare, precum și toate documentele transmise de instanțele competente din țara noastră, atât în limba română, cât și traduse autorizat în limba franceză.

,,După cum știți, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autoritățile din Madagascar pe o perioadă de 6 zile, începând cu data de 8 mai 2019.

Cu un efort extraordinar, colegele și colegii mei din Ministerul Justiției au reușit să pregătească dosarul de extrădare contracronometru, practic în mai puțin de 48 de ore, în ciuda volumului impresionant de documente, peste 600 de pagini”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Ana Birchall a subliniat, de asemenea, că dosarul complet de extrădare a fost sigilat de ea, personal, sâmbătă, 11 mai, la ora 20:02, iar ulterior a fost predat de reprezentantul MAE pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic autorităţilor din Madagascar, informează Digi24.

„Concomitent, dosarul de extrădare a fost transmis în format electronic şi la Ministerul Justiţiei din Republica Madagascar în aceeaşi seară. În aceeaşi seară a zilei de 11 mai, la ora 22:29, Biroul Interpol a confirmat Ministerului Justiţiei din România că întreaga documentaţie a fost primită şi trimisă inclusiv prin reţeaua Interpol. În dimineaţa zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiţiei. Aceste documente, aşa cum v-am spus, au fost predate personal în această dimineaţă, avem şi confirmarea de primire”, a mai spus acesta.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța.

Totodată, pe 3 mai, fostul edil al Constanţei a primit o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă, potrivit B1 TV.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW