13.5 C
București
vineri, 23 aprilie

Apartament complet și modern amenajat într-un pod

Casa familiei Anderson era acceptabilă ca mărime, dar a devenit neîncăpătoare când fiul lor cel mare s-a căsătorit. Nu doar faptul că aveau acum o persoană în plus în casă, dar era imposibil ca tânăra familiei să aibă un loc separat de gătit, mai multă intimitate, ori măcar o baie proprie.

Ted Anderson și proaspăta soție au încercat diverse spații luate în chirie, dar erau prea scumpe pentru bugetul lor și destul de departe de locul de muncă pe care îl aveau. Asta până într-o zi când Ted și-a amintit de podul lung și înalt al casei lor, în care se jucau când erau copii.

Un prieten arhitect le-a făcut planul și timp de doi ani au investit în spațiul care avea să devină nu doar prima lor casă ci și o transformare spectaculoasă a unui pod ordinar, care continuă să uimească oameni la mii de km distanță.

Mai întâi l-au izolat corespunzător, dar nu au făcut prea multe partajări pentru că sunt adepții spațiilor deschise. Au făcut cât de multe ferestre le-a permis structura. Intrarea este direct de afară, cu o scară exterioară pe unul dintre pereții verticali care susțin acoperișul, iar în capătul celălalt au plasat 3 ferestre mari și o altă ușă și au construit un mic balcon. Au păstrat bârnele esențiale și le-au acoperit cu scânduri de lemn de culoare descisă iar pereții i-au placat cu lambriu alb. Doar pereții verticali au fost acoperiți cu alt tip de scândură pentru a da spațiului un aer rustic, familial.

Au ales sistemul bluevolution pentru a izola termic foarte bine. Cele înclinate sunt prevăzute cu rulouri albe subțiri, dar foarte utile când soarele este foarte puternic.

Baia cu duș se află pe una dintre laturi, lângă au inclus și o mică cămară, singurele încăperi total închise. În aceeași zonă au plasat un loc de luat masa, destul de încăpător. Urmează bucătăria, open-concept, o sufragerie mare, iar dormitorul l-au plasat pe o platformă din lemn deasupra, care acoperă cam jumătate din spațiul de jos. Nu este mare dar au încăput cu succes o saltea groasă dublă,  niște dulapuri și rafturi joase, până și câteva ghivece de flori. Un cerdac din lemn și o perdeluță subțire le dau intimitatea de care au nevoie, fără să-i priveze de luminină și ventilație.

Hornul casei care se ridica de jos, părea să-i încurce la început, dar au găsit foarte rapid un mod de a se bucura și de acest accesoriu gratuit: au instalat un șemineu pe lemne și au prins și televizorul deasupra, fiind un suport solid pentru asta.

Practici și creativi, cei doi tineri au folosit orice spațiu disponibil și nu au încărcat locuința lor cu multe lucruri ci doar cu strictul necesar. Măsuța de cafea au creat-o chiar ei dintr-o rădăcină uscată de copac pe care au lustruit-o și au acoperit-o cu sticlă. Florile naturale și coșurile rustice aduc spațiului culoare și frumusețe. Canapeaua este confortabilă, încap cu ușurință și 10 musafiri. Proprietarul a dezvăluit că este extensibilă, așa că au și locuri de cazare.

Au terminat acest proiect cu drag, și mărturisesc acum că a fost o alegere mai bună și mai ieftină decât să plătească chirie. A durat doi ani doar pentru că au finanțat-o din economii și nu s-au împrumutat pentru asta. Se bucură să fie aproape de părinții lui și de cei 3 frați pe care Ted îi mai are acasă. În plus zona este superbă, în apropierea locurilor lor de muncă și nu ar da-o nici pentru 10 apartamente în oraș.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW