Atac armat la un supermarket din Colorado. Cel puțin 10 morți

Cel puțin zece persoane, printre care și un poliţist, au fost ucise într-un atac armat ce a avut loc luni într-un supermarket din oraşul Boulder, statul american Colorado, au comunicat autorităţile locale citate de France24. Şefa poliţiei din Boulder, Maris Herold, a anunţat că poliţistul Eric Talley, primul care a intervenit imediat după declanșarea atacului, a fost împuşcat mortal. Prezumtivul atacator a fost rănit şi se află în custodia poliţiei. 

Imagini difuzate de canalele americane de televiziune au arătat un bărbat cu barbă, cu bustul gol şi în boxeri. Rănit, el a fost scos încătuşat din supermarket și amplasat într-o ambulanță. Bărbatul părea să aibă un picior însângerat şi şchiopăta.

Asupra sa a fost gasită o armă de tipul AR-15, foarte populară în Statele Unite, des folosită de autorii atacurilor armate împotriva civililor.

Poliţia a precizat că numele victimelor nu au fost făcute publice înainte ca familiile lor să fie anunţate despre moartea celor dragi.

Incidentul a survenit la mai puţin de o săptămână de la atacuri comise marţea trecută la Atlanta, în cursul cărora au fost ucise opt persoane, printre care şase femei asiatice, în trei saloane de masaj. Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost inculpat pentru aceste atacuri.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre acest grav eveniment petrecut în Colorado, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Ca întotdeauna după tragediile de acest fel, este relansată dezbaterea referitoare la necesitatea unei legislații mai stricte privind armele. De reținut – remarcă presa locală – faptul că acesta este al șaptelea atac armat soldat cu mare număr de victime comis în acest stat american de la masacrul comis în 1999 la liceul din Colombine.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW