Ce trebuie să știi dacă vrei să construiești o casă pe structură metalică

Casele pe structură metalică fac concurență clară caselor tradiționale din beton, datorită avantajelor majore pe care acestea le oferă. Dacă te-ai gândit și tu să îți construiești o casă pe structură metalică, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a demara construirea, aspecte pe care le discutăm în cele ce urmează.

Casele pe structură metalică îți oferă posibilitatea de a personaliza compartimentarea

Față de casele din beton, acolo unde structura rămâne statică, orice ar fi, în cazul caselor pe structură metalică poți să incluzi sau să anulezi anumite elemente tocmai datorită materialului structural ales. Spre exemplu, dacă vrei să construiești un perete de compartimentare în cadrul locuinței, poți cumpăra profile metalice și gips carton de la Mathaus pe care să le montezi cu ușurință, astfel încât să îți amenajezi locuința după bunul plac.

Vei vedea de asemenea că și în cadrul etapei de proiectare aceasta se poate realiza cu mult mai ușor în cazul construcțiilor metalice, deoarece acestea oferă avantajul unei structuri cu mult mai ușoare decât în cazul betonului, astfel încât devine cu mult mai ușor de construit folosind acest material. Construcțiile metalice nu încarcă excesiv fundația și se potrivesc pe aproape orice tip de teren de fundare.

Casele pe structură metalică sunt mai rezistente la mișcări seismice

Une dintre problemele întâmpinate de către construcțiile din țara noastră este cea care vizează mișcările seismice. Pentru că țara noastră este amplasată pe o zonă seismică ce poate produce cutremure de intensitate mare, adesea se iau în calcul coeficienți foarte mari de siguranță în cazul construcțiilor. Totuși, la nivel comparativ, construcțiile metalice rezistă cu mult mai bine mișcărilor seismice față de structurile din beton, iar acest lucru vine ca urmare a rezistenței superioare a oțelului. Această rezistență este aceeași indiferent de tipul solicitării, total diferit față de cazul betonului.

Betonul nu rezistă la cicluri repetate de întindere și compresiune, iar la un moment dat, în urma efortului, se pot produce ruperi în masa materialului. În cazul construcțiilor metalice, oțelul rezistă foarte bine chiar și la încărcări de acest tip, drept pentru care acest material se pretează foarte bine la construirea chiar și pe terenuri aflate în imediata vecinătate a epicentrelor deja cunoscute ale țării noastre (Vrancea, Gura Teghii).

Casele pe structură metalică sunt economice

Față de beton, care este un material rezistent, dar care necesită o multitudine de reparații, construcțiile metalice au o durată mare de viață și nu necesită intervenții susținute. Practic, investiția este pentru o viață, iar acest lucru se vede chiar din primii ani de utilizare a construcției. În plus, folosire a mai puține materiale de construcții și formele personalizate ale caselor fac din construcțiile metalice un adevărat ideal în ceea ce privește construirea.

Construcțiile metalice sunt ecologice

Dacă vrei să protejezi natura chiar și când construiești, atunci ar trebui să știi că profilele metalice pot fi reutilizate, așadar pierderile sunt minime, iar mediul este protejat pentru că nu există eliberare de noxe și nici de substanțe care să afecteze mediu, în timpul procesului de construire. 

Nici pentru prelucrarea materialelor în sine nu se folosesc procedee care să afecteze mediul, mai ales dacă vorbim despre profile laminate la rece, așa cum sunt utilizate aceste materiale în ultima perioadă.

Construcțiile metalice îți oferă posibilitatea de a te bucura de locuințe sigure și confortabile pentru o viață, de care să te bucuri și pe care să ajungi să le iubești. Avantajoase și sigure, construcțiile metalice reprezintă viitorul în ceea ce privește construirea, așa că dacă ai ales o astfel de structură atunci poți fi sigur că ai făcut o alegere perfectă. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW