19.7 C
București
marți, 29 septembrie

Chemat să răspundă pentru eșecul gestionării pandemiei, Orban aberează

Ludovic Orban a fost chemat să dea explicații în Parlament în legătură cu măsurile adoptate pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus, cu începerea noului an școlar și cu organizarea alegerilor.

Numai că Orban trăiește într-o realitate paralelă și în loc să își asume eșecul strategiei anti Covid-19, a făcut apel la parlamentari să fie alături de guvern în efortul de comunicare publică şi de convingere a celor care „bagatelizează” riscul COVID-19 să respecte regulile de protecţie sanitară.

Măsuri zero, declarații sforăitoare

„Sunt reguli simple care pot să ne protejeze să ducem o viaţă normală, să ne ducem la muncă, să ne petrecem concediul în condiţii normale, activitatea economică să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Respectarea regulilor este fundamentală şi aici fac un apel la dumneavoastră, în numele patriotismului pe care îl aveţi, al responsabilităţii pe care o aveţi faţă de românii care v-au acordat încrederea şi v-au votat să fiţi în organismul reprezentativ al României, fiţi alături de noi în acest efort de comunicare publică şi de convingere a îndărătnicilor şi a celor care bagatelizează riscul acestui virus. Coronavirusul ucide, se vede clar, uitaţi-vă pe date şi veţi vedea că acest virus perfid provoacă moartea şi nu numai pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu comorbidităţi, ci şi pentru persoane sănătoase”, a declarat Orban în plenul reunit al Parlamentului.

Preocupați doar de acțiuni staliniste nu și de rezolvarea situației pandemice

România rămâne singura țară în care guvernul, medicii și președintele se comportă ca niște păriți autoritari care știu doar să certe zilnic copilul (populația), uitând că sunt plătiți pentru a rezolva situația și nu pentru a abera.

Mai mult, testarea se face aiuristic, după o definiție de caz stupidă, creșterea numărului de teste datorându-se exclusiv populației care plătește testele din buzunar.

În plus, medicii văd ca soluție doar „dictatura medicală” fiind total depășiți de situație, fără a urmări nimic din soluțiile adoptate de restul statelor europene.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

 1. NUMARATUL CAZURILOR:
  PRISTANDA: Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm: două la prefectură.
  TIPĂTESCU: Două…
  PRISTANDA: Două pe piața lui 11 Fevruarie…
  TIPĂTESCU: Patru…
  PRISTANDA (căutând în gând) : Două la primărie…
  TIPĂTESCU: Șase…
  PRISTANDA (același joc) : Unul la școala de băieți…
  TIPĂTESCU: Șapte…
  PRISTANDA: Unul… la școala de fete…
  TIPĂTESCU: Opt…
  PRISTANDA: Unul la spital…
  TIPĂTESCU: Nouă…
  PRISTANDA: Două… la catrindală, la Sf. Niculae…
  TIPĂTESCU: Unsprezece.
  PRISTANDA: Două la prefectură… paispce…
  TIPĂTESCU (râzând) : Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.
  PRISTANDA: Nu, coane Fănică, să trăiți! (continuă repede, pe nerăsuflate) Două la primărie, optspce, patru la școli, douăzeci și patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW