0.4 C
București
joi, 28 ianuarie

China a lansat primul său reactor nuclear 100% producție proprie

China a lansat vineri primul său reactor nuclear produs local, Hualong One – o etapă semnificativă în tendința Chinei de a fi independentă față de tehnologia occidentală. China “sparge astfel monopolul tehnologiei străine în materie nucleară”, subliniază într-un comunicat oficial Corporația națională chineză în domeniul nuclear (CNNC), citat de RFI și alte publicații occidentale.

Reactorul, care a fost conectat vineri la rețeaua electrică națională, poate produce anual circa 10 miliarde de KWH energie electrică și, în plus, poate reduce cu 8,16 milioane tone emisiile de carbon, a precizat comunicatul CNNC. Reducerea dependenței de tehnologia occidentală în sectoarele strategice, inclusiv cel nuclear, este un obiectiv central al strategiei chineze definite în planul denumit “Made in China 2025”. Miliarde de dolari ajutoare publice au fost vărsate întreprinderilor chineze pentru atingerea acestui obiectiv. Lucrările pentru punerea la punct a reactorului Hualong One au început în 2015. Alte șase reactoare sunt la ora actuală în lucru, în China și în străinătate, a precizat CNNC.

Surse oficiale precizează că China dispune de 47 centrale nucleare cu capacitate totală de 48,75 milioane KW, ocupând locul al treilea după Statele Unite și Franța.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. CHINA 5/11 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, Hristos 11, Maria 11, Tisbitul 11; China 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Anii cand se infaptuieste intreaga Creatie prin Puterea Duhului Sfant dupa Casa Raiului in care stau, lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW