Cum alegi cel mai potrivit rucsac pentru cel mic

Alegerea rucsacului potrivit este o activitate pe cât de amuzantă, pe atît de dificilă. Pentru că va fi utilizat în fiecare zi, trebuie să fie un model rezistent, fabricat din  materiale de calitate, dar și să prezinte diverse atribute care să protejeze spatele celui mic. Atunci când alegi un rucsac pentru copilul tău, va trebui să ții cont în primul rând de vârsta lui. Un copil mic are nevoie de un rucsac mai mic decât are nevoie un elev de gimnaziu sau de liceu. Folosirea unui rucsac are marele avantaj că eliberează brațele copilului, pentru a putea face alte lucruri, cum ar fi deschiderea ușilor sau ținerea de balustrada scării. 

Prima zi de școală este momentul în care curtea de umple de rucsaci colorați, care mai de care mai frumos și cu imprimeuri mai atractive. Cu toate acestea, nu toate modelele sunt adecvate funcției pe care o îndeplinesc, altele nu corespund vârstei și înălțimii copiilor, iar cele mai multe dintre ele nu vor rezista până la finalul anului.  

Pentru a te asigura că ai făcut cea mai potrivită alegere referitor la rucsacul care îl va însoți pe copilul tău la școală pentru perioada următoare, asigură-te că ții cont de următoarele detalii: 

  1. Bretelele

Acestea vor oferi tot confortul necesar dacă sunt late și căptușite, iar lungimea lor este adecvată, astfel încât să distribuie greutatea uniform. În acest fel, se reduce riscul de tensiune musculară și chiar rănire, iar spatele celui mic este protejat. Un rucsac cu bretele subțiri sau gențile tip poștaș trebuiesc evitate, deoarece pun prea multă presiune pe o zonă mică a corpului. Atunci când reglezi bretelele rucsacului, asigură-te că aceste nu atârnă în jos. De semenea, un model de rucsac cu bretele în jurul taliei este de preferat, deoarece va stopa orice blans al acestuia. 

  1. Spatele

Un rucsac cu spatele căptușit cu spumă este ideal, deoarece oferă un confort sporit, suport și durabilitate. Atunci când încercați rucsacul, apasă materialul și vezi cât de adâncă se face urma, dar și cât de repede îți revine la forma inițială. În niciun caz materialul nu ar trebui să se simtă tare, precum un carton, dar nici să se încrețească. 

  1. Materialul

Pentru acest criteriu poți alege între ceva ecologic sau ceva rezistent. Deși fibrele naturale sunt indicate pentru a proteja atât pielea, dar și mediul, țesăturile sintetice, cum sunt nailonul sau poliesterul sunt mult mai rezistente. Deoarece un rucsac de școală pentru un copil ar trebui să fie extrem de rezistent, cea mai potrivită alegere ar putea fi poliesterul, care prezintă și avantajul unor modele frumos colorate sau imprimeuri atractive. Ai grijă ca fermoarele exterioare să fie acoperite cu material, deoarece sunt expuse la capriciile vremii și chiar la ploaie. 

  1. Alege un troller

Rucsacul cu roți, sau trollerul, poate fi o opțiune ideală atunci când vrei să elimini greutatea pe care trebuie să o care copilul tău în spate. Cu toate acestea, dacă greutatea pe care o conține este foarte mare, trollerul poate fi dificil de tras chiar și pe suprafață plană, putând afecta coloana vertebrală. Cu atât mai mult dacă cel mic va trebui să urce scări, sarcina va fi cu adevărat imposibilă. Va trebui să alegi un model care nu este prea mare și care poate fi manevrat cu ușurință atât în varianta cu roți dar și cea cu bretele. 

  1. Alege un model cu multe compartimente și buzunare

Pentru distribuirea adecvată a greutății, rucsacul ideal are despărțituri și compartimente, astfel încât cărțile și caietele să nu alunece într-o parte. Buzunarele cu fermoare sunt necesare pentru obiectele mai mici sau care sunt folosite mai frecvent, cum ar fi telefonul ori șervețelele dezinfectante. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW