miercuri, 3 iunie, 2020
10.4 C
București

Curs pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia 2019, se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ) din Cincu , în perioada 30 iunie – 6 iulie, în organizarea Direcţiei informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale.

Aflat la cea de-a 16-a ediție, cursul a pregătit, din anul 2004 şi până în prezent, 298 de jurnalişti.

La deschiderea oficială a perioadei de instruire, care a avut loc luni, 1 iulie, a participat colonelul Cătălin Ticulescu, comandantul CNIÎ, care le-a urat cursanților bun venit și i-a asigurat pe aceștia de sprijinul Centrului pentru buna desfășurare a activităților de instruire din cadrul cursului.

Cei 20 de jurnaliști care participă la curs vor dobândi, în cadrul celor două module, teoretic şi practic, cunoștințe privitoare la procedurile de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

De asemenea, cursanţilor le vor fi prezentate tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea unor structuri militare din Armata României sau care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, tehnici de supravieţuire, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecţie CBRN, precum şi modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operaţii.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...