Deceniul Națiunilor Unite pentru restaurarea ecosistemelor. Antonio Guterres avertizează că Terra se apropie de „un punct fără întoarcere”.

În ajunul Zilei mondiale a Mediului înconjurător, celebrată în fiecare an la 5 iunie, Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a lansat un apel la „un efort fără precedent pentru vindecarea Terrei”. În aceeași zi, domnia sa a proclamat începutul Deceniului Națiunilor Unite pentru restaurarea ecosistemelor, avertizând că planeta noastră se află „în curs de a atinge un punct fără întoarcere”, ca urmare a distrugerii pădurilor și a poluării râurilor și oceanelor. Din fericire, Terra este rezilientă și „mai avem timp să reparăm pagubele pe care i le-am provocat”, a adăugat Guterres. Domnia sa a descris Deceniul Națiunilor Unite pentru restaurarea ecosistemelor ca o formă de „apel mondial la acțiunea care va reuni un sprijin politic, cercetarea științifică și o forță financiară adecvată pentru intensificarea masivă a restaurării ecosistemelor”. Programul Națiunilor Unite pentru mediul înconjurător (PNUE) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) vor conduce în comun această mișcare mondială vizând restaurarea ecosistemelor. Următorii zece ani, a subliniat  Antonio Guterres, „sunt ultima noastră șansă de evitare a unei catastrofe climatice, de a determina o diminuare a mareei mortale de poluare și pentru a opri dispariția unor specii… Toată lumea poate contribui la acest efort”.


- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. ” Antonio Guterres avertizează că Terra se apropie de „un punct fără întoarcere ” . Ete … d reak , vaju’ se vede/crede Dumnezeu !

  2. Terra se apropie de „un punct fără întoarcere”.daca nu-i judecati la NUREMBERG pe tembelii astia de masoni care incearca sa instaureze diktatura nazista idim UE !

  3. World WEATHER. Jesus Christ and Elijah Tishbite in white and red (heavenly definition). We control the weather! The white and red colours are from the House of Heaven in my bedroom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW