7.9 C
București

Democrații din Congresul american au mai făcut un pas către deschiderea unei proceduri de destituire a lui Donald Trump

Corespondenți ai presei franceze la Washington și New York confirmă informațiile potrivit cărora opoziția din Congresul american continuă demersurile pentru o posibilă destituire a lui Donald Trump, cu un an și ceva înaintea alegerilor prezidențiale la care actualul președinte și-a anunțat candidatura la al doilea mandat.

Comisia judiciară a Camerei Reprezentanților, for legislativ în care democrații dețin majoritatea, a anunțat – prin vocea președintelui comisiei, Jerry Nadler – că joi urmează să se deschidă o anchetă ce are drept scop să determine dacă poate fi inițiată o procedură de «impeachment» împotriva președintelui. Ancheta, a precizat Jerry Nadler, are la bază investigații ce s-au derulat vreme de mai multe luni asupra acțiunilor președintelui. Ea se va referi mai întâi la presiunile exercitate de președinte asupra anchetei privind ingerința Rusiei în campania prezidențială din 2016, ceea ce i-ar aduce acuzația de «obstrucționarea justiției». Comisia se va interesa de asemenea dacă există un conflict de interese legat de veniturile obținute de pe urma hotelurilor și proprietăților președintelui Trump după instalarea la Casa Albă. Obiect de anchetă este și cel legat de sumele de bani pe care le-a vărsat în perioada campaniei sale prezidențiale pentru a cumpăra tăcerea unor foste amante, ceea ce ar reprezenta o violare a legislației privind finanţarea campaniilor electorale.

Ce va spune Senatul?

De luni de zile, democrații își pun întrebarea asupra oportunității lansării acum a procedurii de destituire a președintelui, având informații că majoritatea deținută de republicani în Senat ar putea determina eșecul demersului din Camera Reprezentanților. Nancy Pelosi, lider al democraților din această Cameră, este în continuare reticentă față de ideea angajării procedurii de destituire a lui Donald Trump, de teamă că dezbaterile pe această temă în Congresul american ar putea oculta dezbaterile de fond ale campaniei prezidențiale din 2020. Din surse informate americane s-a aflat că parlamentarii democrați au declanșat luni, 9 septembrie, un nou front de atac împotriva administrației Trump, anunțând începerea unei anchete privind presiunile pe care Casa Albă le-ar exercita asupra Ucrainei. Sunt informații potrivit cărora Donald Trump și avocatul său personal, Rudy Giuliani, ar insista pe lângă autoritățile ucrainene să furnizeze elemente acuzatoare împotriva fiului lui Joe Biden, favorit la obținerea candidaturii Partidului Democrat la alegerile prezidențiale viitoare. Fiul acestuia are de mai mulți ani interese într-o companie ucraineană având drept obiect de activitate industria gazelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

UGIR anunță deschiderea unui proiect destinat întreprinzătorilor

Pentru întreprinzătorii preocupaţi de inovare şi dezvoltare, confederaţia patronală UGIR – Uniunea Generală a Industriaşilor din România,...

Coronavirus: Primul ministru chinez a sosit la Wuhan, epicentrul epidemiei

Premierul Li Keqiang s-a aflat luni la Wuhan, epicentrul epidemiei cu virusul ucigaș, care a ucis deja 80 de...

TRENDING

Eugen Teodorovici anunță o „taxă de solidaritate” pe pensiile speciale

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat intenția...