Distrează-ți copilul în carantină – 3 cărți ajutătoare

În această perioada, când e recomandat să petrecem cât mai mult timp în casă, copiii se pot simți deseori plictisiți. Ei nu mai pot participa la activități sociale, iar de multe ori timpul petrecut între patru pereți îi poate determina să stea mai mult timp pe telefon. 

Pentru a evita asta, poți recurge la o metodă excelentă de a-ți distra copilul și de a-l ține departe de ecrane: cărțile. Indiferent de vârstă, atunci când găsesc o carte care le place, copiii devin fascinați și n-o mai lasă din mâna. Îți prezentăm în continuare 3 titluri ce le sunt pe plac celor mici. 

1. Harry Potter și piatra filosofală de J.K. Rowling

“Harry Potter și piatra filosofală” este una dintre cele mai iubite cărți pentru copiii de peste 14 ani. Viața personajului principal se schimbă brusc de ziua lui, atunci când Rubeus Hagrid îi înmânează o scrisoare și câteva vești neașteptate. Harry Potter nu este un băiat obișnuit, ci un vrăjitor pe care-l așteaptă o aventură ieșită din comun.

Optează pentru o ediție ilustrată a acestei cărți scrise de J.K.Rowling, pentru ca cel mic să se bucure de ilustrațiile superbe. Povestea ilustrată a faimosului vrăjitor este recomandată atât cititorilor noi, cât și fanilor devotați.

2. Lighioane spurcate de Roald Dahl

Un volum definit de umorul poznaș al autorului, “Lighioane spurcate” este o colecție de poezii despre creaturi malițioase și misterioase. De la crocodilul Crocky-Wock la scorpionul Ciup, animalele din această carte sunt uimitor de caraghioase. Cel mic se va delecta, printre altele, cu povestea unui porc inteligent, dar al cărui plan de salvare al propriului șorici este groaznic și a unui furnicar cu o poftă de mâncare ce impresionează cititorii de toate vârstele.

Copiii se vor îndrăgosti negreșit de această carte, găsind-o amuzantă și ironică. Părinții vor îndrăgi, de asemenea, versurile năstrușnice ale lui Roald Dahl.

3. Copiii de făină de Anne Fine

Întreaga școală se pregătește de zor pentru Târgul de Ştiinţă, doar el trebuie să stea cu ochii pe ștrengarii săi, ce au în grijă câțiva copii de făină. Însă elevii așteaptă nerăbdători explozia formidabilă ce va dezlănțui fără doar și poate haosul în sala de clasă.

Dar Simon Martin este singurul școlar care se abate de la plan. Este pentru prima dată în viață când băiatul înțelege sensul unei teme pentru acasă. Copilul său de făină nu mai este doar un săculeț, iar toți cei din jur sunt surprinși de reacția elevului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW