Donald Trump nu renunţă la lupta pentru Casa Albă

Ministrul american al Justiției, Bill Barr, unul dintre cei mai loiali miniștri față de Donald Trump, a dispus deschiderea unor anchete privind eventuale nereguli comise în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, considerate de președintele Trump fraudate.

Dispoziția de mai sus a fost adresată procurorilor federali ai țării, fără a fi însoțită de probe despre existența unor veritabile fraude.

„Vă autorizez să anchetați în anumite cazuri afirmațiile substanțiale privind nereguli la vot sau la numărarea buletinelor, înainte de certificarea scrutinului din jurisdicția voastră”, se spune în scrisoarea ministrului de Justiție. Astfel de anchete, mai spune ministrul, „pot fi făcute dacă există alegaţii clare și potențial credibile referitoare la nereguli care, dacă se dovedesc fondate, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor dintr-un stat”…

„Dacă acuzațiile serioase trebuie tratate cu multă grijă, reclamațiile speculative, fanteziste nu trebuie să servească drept bază pentru deschiderea unor anchete federale”, avertizează totuși ministrul Justiției.

Demisie-protest față de ordinul ministrului Justiției

În urma ordinului lui Bill Bar, responsabilul serviciului care se ocupă de crime electorale, Richard Pilger, care supervizează anchetele privind fraude electorale, și-a anunțat demisia. Potrivit ziarului „The New York Times”, el și-a explicat această decizie într-un mesaj transmis echipei sale în care spune că, „după ce am studiat noile reguli și ramificațiile lor, trebuie, din păcate, să demisionez din acest post”. Anchetele privind fraudele electorale sunt, în mod normal, de resortul fiecărui stat, care stabilește și controlează propriile sale reguli electorale. Iar Ministrul Justiției, în mod obișnuit, nu intervine în astfel de situații până când numărătoarea voturilor nu este certificată și calculul nu este terminat.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW