miercuri, 8 iulie, 2020
19.6 C
București

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa “pune capăt” relațiilor cu Organizația Mondială a Sănătății. “Vom înceta azi relațiile cu OMS și vom reorienta fondurile către nevoi urgente și meritorii de sănătate publică în lume”, a declarat președintele Trump la o conferință ținută vineri la Casa Albă.

Surse informate au relatat că, la începutul acestei luni, președintele american i-a adresat directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, o scrisoare în care avertiza cu suspendarea definitivă a finanțării americane destinată acestei organizații dependente de ONU și cu o “reconsiderare a aderării Statelor Unite la OMS” dacă aceasta “nu se angajează la o ameliorare substanțială a strategiei, în termen de 30 de zile” . Reamintim că încă de la mijlocul lunii aprilie, președintele Trump anunțase că administrația sa va înceta să mai finanțeze OMS, măsură sever criticată de către o multitudine de experți, în opinia cărora o astfel de decizie echivalează cu încercarea de a arunca răspunderea pentru propriile greșeli comise în combaterea pandemiei asupra altora, ceea ce “este contraproductiv în eforturile pentru combaterea crizei sanitare”.

“Un serios revers” pentru sănătatea mondială

Ruptura Washingtonului cu Organizația Mondială a Sănătății, a declarat Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, este o lovitură dată sănătății la nivel mondial. Subliniind necesitatea reformării organizației respective, Jens Spahn a insistat asupra necesității unui angajament al Uniunii Europene de a oferi fonduri mai mari pentru desfășurarea în bune condiții a OMS, după decizia președintelui Trump de a rupe orice fel de legături cu această instituție a ONU.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ