Eduard Hellvig, audiat în Comisia SRI: „Sunt convins că va fi o zi foarte lungă“

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a fost audiat, joi, la ora 11:00, la Comisia parlamentară de control al activității SRI. Discuţiile din comisie au vizat subiecte precum protocoalele secrete încheiate de SRI, pesta porcină africană, bugetul instituţiei, protestul diasporei din 10 august, a anunţat Claudiu Manda, şeful Comisiei pentru controlul SRI.

,,Am avut astăzi (n.r. – marţi) o discuţie cu colegii din conducerea Comisiei de control al activităţii SRI. Am decis să-l invităm la şedinţa comisiei noastre pentru ziua de joi, la ora 11,00, pe directorul SRI împreună cu colegii domniei sale din conducere. Avem o serie de subiecte pe care dorim să le lămurim, sunt subiecte legate de protocoale semnate de SRI de-a lungul timpului, inclusiv ultimul protocol, cel pe care l-am văzut în spaţiul public. O să vorbim de bugetul SRI, o să vorbim despre pesta porcină, despre evenimentele din 10 august, să vedem dacă sunt şi alte lucruri pe care SRI doreşte să le aducă în atenţia noastră. Eventual o să avem şi o discuţie preliminară despre raportul pe anul 2017, pentru că la discuţiile despre raportul pe 2015 am dorit lămuriri de la Curtea de Conturi şi de la alte instituţii ale statului. Să vă aşteptaţi la o şedinţă destul de lungă”, a mai declarat Manda.

Înainte de a intra la şedinţă, Hellvig a declarat: ,,Sunt convins că va fi o zi foarte lungă“. De asemenea, a subliniat că în mod „categoric“ va răspunde la toate întrebările’’, potrivit Hotnews.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW