14.8 C
București
joi, 4 martie

Emmanuel Macron: “În 2021, indiferent de ce se va întâmpla, vom face față crizelor, care nu vor înceta după 1 ianuarie”

“Noi, a subliniat Emmanuel Macron în mesajul său de Anul Nou, nu trăim un 31 decembrie ca oricare altul… Anul 2020 s-a terminat așa cum am văzut noi înșine, cu eforturi și restricții”, dar primul gând este către cele 64.000 de victime ale pandemiei de Covid-19.

Franța, a continuat Emmanuel Macron, iese din anul care a trecut “mult mai unită”… “Această încercare istorică (pandemia – n.n.) a pus în lumină soliditatea națiunii noastre”. El a salutat în mod deosebit mobilizarea de care au dat dovadă numeroşi francezi în perioada acestei crize, oferind întregii Franțe exemple concrete de cetățeni ai țării, inclusiv din rândul personalului sanitar.”Toate aceste persoane, înfățișările lor reprezintă speranța, Franța”, a spus președintele Macron.

“Începutul unei noi dimineți franceze”

Președintele Macron s-a declarat convins că, în 2021, ” indiferent de ce se va întâmpla, vom ști să facem față crizelor care nu vor dispărea la 1 ianuarie”, evocând în special crizele sanitară, climatică, teroristă. În opinia sa, după primele luni dificile ale anului 2021, cauzate de pandemie, vom începe construirea “Franței anului 2030”. “Împreună, în concordie, să privim înainte, să pregătim încă de pe acum primăvara lui 2021, care va fi începutul unei noi dimineți franceze”, a clamat președintele Macron.

Răspunzând criticilor potrivit cărora campania de vaccinare este prea lentă, Emmanuel Macron a promis că “nu va permite ca din motive neserioase să aibă loc o încetinire nejustificată a campaniei de vaccinare”. A promis să nu lase pe nimeni “să se joace cu securitatea și bunele condiții ale țării, încadrate de oamenii de știință și de medici, în virtutea cărora vaccinarea trebuie să aibă loc”.

Evocând intrarea în vigoare a acordului Brexit, “un proces izvorât – în opinia președintelui Macron – din tulburările europene și mai mult din cauza minciunilor și a falselor promisiuni”, domnia sa a ținut să sublinieze că, totuși,”Regatul Unit rămâne vecinul Franței, prietenul și aliatul ei”. În ce privește Franța, “destinul ei rămâne însă european”.
Foto: By U.S Department of State – https://www.flickr.com/photos/statephotos/50609697368/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97804812

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. FRANTA 17 IISUS HRISTOS 17; Franta 13 TISBITUL 13; FRAN.T.A. FRAN-Fruntea, T-Tisbitul, A-Alb. Fruntea alba a lui Tisbitul (definitie cereasca). Fruntea mea alba = vesmantul alb al Lui Dumnezeu-Tatal si camasa alba a Lui Dumnezeu-Fiul din icoana mare a Sfintei Treimi, literele bizantine albe de pe tavanele negre ale dormitorului si bucatariei, de pe usa neagra, de pe raftul din hol si de deasupra usilor, tavanul alb complet al sufrageriei, tavanele albe partial ale celor doua holuri si tavanul partial alb al baii, toate situate in Casa Raiului in care stau, sfanta si vesnica ca BISERICA.
    PARIS 5/10 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, GESU CRISTO 10, ELIA 10; Paris 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; PAR.IS. PAR, IS-Iisus. Parul Lui Iisus (definitie cereasca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW