- Calitatea de lider în ceea ce privește dezvoltarea rețelelor 5G, atât din punct de vedere comercial, cât și al evoluției tehnologiei, recunoscută în mod independent la nivelul industriei
- Raportul Gartner Magic Quadrant: Ericsson, lider în ceea ce privește „Abilitatea de execuție”
- Platforma 5G end-to-end esențială în strategia 5G orientată către client
Ericsson (NASDAQ: ERIC) anunță că cea mai recentă ediție a raportului Gartner Magic Quadrant (2021 Magic Quadrant for 5G Network Infrastructure for Communications Service Providers) desemnează compania ca fiind lider în ceea ce privește infrastructura de rețea 5G.
Poziționarea Ericsson ca lider, în ediția din februarie 2021 a raportului Gartner Magic Quadrant, privind infrastructura 5G pentru furnizorii de servicii de comunicații (CSP), reprezintă o confirmare a statutului de lider al companiei, atât în ceea ce privește viziunea, cât și capacitatea de execuție.
Raportul realizat de compania independentă de cercetare și consultanță în domeniul IT, Gartner, clasifică vendorii de infrastructură și soluții 5G, care se adresează furnizorilor de servicii de comunicații, în funcție de abilitatea de execuție și de viziunea lor asupra pieței, cu scopul de a oferi o imagine generală asupra capabilităților principalilor furnizori de infrastructură 5G.
Furnizorii de infrastructură 5G end-to-end au fost evaluați privind modul în care facilitează dezvoltarea și sprijină performanțele furnizorilor de servicii IT, astfel încât aceștia să fie competitivi, eficienți și să aibă un impact pozitiv asupra veniturilor și a menținerii reputației, conform viziunii Gartner asupra pieței. În ceea ce privește abilitatea de execuție, criteriile de evaluare au vizat următoarele aspecte: produsele și serviciile Ericsson, capacitatea de răspuns la nevoile pieței și analiza rezultatelor (Market Responsiveness and Track Record), strategia de marketing (Marketing Execution), componenta de customer experience și viabilitatea generală a companiei.
Fredrik Jejdling, vicepreședinte executiv și Head of Networks, în cadrul Ericsson, afirmă: „De la etapa de cercetare și până la lansarea și implementarea rețelelor 5G, Ericsson a investit considerabil în această direcție, cu scopul de a ne asigura că dezvoltăm cele mai bune produse. Am vrut să fim siguri că le oferim cea mai bună pregătire angajaților noștri, astfel încât să poată răspunde tuturor nevoilor și cerințelor clienților noștri. Credem că recunoașterea oferită de raportul Magic Quadrant, realizat de Gartner, reflectă poziția noastră de lider în domeniul tehnologic, competitivitatea pe piață, determinarea de a inova și angajamentul față de clienții noștri”.
Lider la nivelul indutriei pe segmentul rețelelor 5G, Ericsson are în prezent peste 130 de acorduri comerciale 5G cu furnizori unici de servicii de comunicații (CSP) și asigură funcționarea a 79 de rețele 5G live, la nivel global.
Ericsson își dezvoltă permanent ofertele 5G end-to-end, care includ atât servicii profesionale, cât și soluții precum: Ericsson Radio System, 5G Core, Orchestration și 5G Transport. De asemenea, compania a introdus soluții de software inovatoare precum Ericsson Spectrum Sharing, 5G carrier aggregation și Uplink Booster, acestea îmbunătățind semnificativ acoperirea și eficiența spectrului utilizat.
În ceea ce privește furnizorii de servicii, aceste soluții facilitează implementarea și dezvoltarea 5G, cu scopul de a le asigura utilizatorilor finali servicii de o calitate cât mai bună. În plus, produsele Ericsson Radio System, utilizate începând cu anul 2015, pot fi upgradate pentru a susține tehnologia 5G New Radio (NR), doar printr-o actualizare de software de la distanță.
Totodată, Ericsson Digital Services oferă o soluție duală 5G Core prin intermediul căreia rețelele inteligente pot facilita digitalizarea companiilor (smarter business), permițându-le furnizorilor de servicii de comunicații să le ofere atât utilizatorilor, cât și clienților industriali, multiple oportunități de afaceri.
Soluția 5G Core, dezvoltată de Ericsson, îmbină funcțiile de rețea Evolved Packet Core și 5G Core într-o platformă comună, cloud-native, în care pot fi integrate funcțiile NR Standalone și Non-standalone 5G, plus 4G, 3G și 2G.