vineri, 3 aprilie, 2020
1.4 C
București

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese în Europa și alte zone ale planetei. Multiplicarea focarelor de contaminare, prioritar în Europa, fără legătură cu vizite sau contacte cu focare din China sau alte puncte lovite de epidemie preocupă în mod serios Organizația Mondială a Sănătății.

Italia a înregistrat sâmbătă o a doua victimă a virusului ucigaș. Este de fapt a treia victimă în Europa. Cea de a doua victima europeană, un italian, era spitalizat de aproximativ zece zile în Lombardia (nordul țării). Prima victimă a fost, vineri, un bătrân de 78 ani care trăia la Veneția. Circa 30 de contaminați au fost înregistrați până acum pe teritoriul Italiei, din care 25 în Lombardia, regiune unde, începând de vineri, în jur de 10 localități au fost plasate în carantină. Toate spaţiile publice din 11 comune ale provinciei Lodi (la 60 km. de Milano) au fost închise pentru o săptămână și toate evenimentele sportive și religioase au fost anulate, a transmis din Roma corespondentul RFI. Cea de a treia victimă a virusului ucigaș pe teritoriul european este semnalată în Franța. Este vorba de un bărbat în vârstă de 80 de ani, originar din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei.

OMS, îngrijorată de extinderea în lume a focarelor de contaminare

Îngrijorarea Organizației Mondiale a Sănătății este agravată de constatarea faptului că noile cazuri de contaminați și decedați par a nu avea legătură epidemiologică clară, cum ar fi călătorii anterioare în China, contacte cu contaminați.

În total, de la declanșarea epidemiei, în luna decembrie anul trecut, pneumonia virală a ucis 2.233 persoane în China continentală. În restul lumii, epidemia a ucis 13 persoane, iar contaminarea cu coronavirus a lovit – în amploare diferită – circa 25 țări, cele mai multe în Orientul Mijlociu. În Iran, sâmbătă a fost anunțat al cincilea deces, în Emiratele Arabe Unite au fost identificați circa nouă contaminați cu coronavirus. Libanul și Israelul au de asemenea contaminați. Pe continentul african este confirmat un caz de contaminare, în Egipt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Fact-checking Day: lupta împotriva virusului dezinformării în contextul COVID-19. Un website european demontează mituri legate de pandemie

. Dezinformarea pune în pericol sănătatea cetăţenilor, dar și democrația. Știri false provin de la actori apropiați...

Efectele crizei CoVid-19 asupra fondurilor de pensii private

• Restricțiile impuse libertății de mișcare a persoanelor și bunurilor în contextul crizei CoVid-19 au afectat semnificativ...

“Varșovia, Budapesta și Praga au violat legislația UE” în chestiunea migranților

Polonia, Ungaria și Republica Cehă nu au respectat legislația Uniunii Europene, refuzând în 2015, când avea loc...

TRENDING