Grohe pregătește viitorii instalatori alături de Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor Cluj

Grohe sprijină Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca prin crearea unui cadru de instruire de ultimă generație.

Investiția companiei în acest demers se ridică la aproximativ 40.000 euro pentru dotarea laboratorului de practică.

Au fost realizate trei bancuri de lucru cu obiecte și instalatii sanitare pentru toți studenții facultății, dar vor fi furnizate și cursuri de învățare și formare.

Această inițiativă face parte din programul „Instruire și educație profesională pentru instalatori Grohe – Give”.

Cei care vor parcurge toate modulele și vor finaliza cursul de formare vor primi o certificare Grohe recunoscută internațional.

Chiar și după ce studenții și-au finalizat pregătirea, aceștia vor primi asistență prin plasamente la un viitor loc de muncă sau chiar cu un program de intership la unul dintre partenerii Grohe.

GROHE colaborează deja cu 26 de instituții care oferă instruire în domeniul instalațiilor sanitare în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

În următorii doi ani rețeaua urmează să fie extinsă la peste 50 de școli și colegii tehnice, oferind pentru mai mult de 5.000 de studenți pe an un viitor mai bun.

Având în vedere deficitul de instalatori calificați din industria sanitară, este mai important ca niciodată să oferim un program atractiv de instruire care să îi ajute pe tinerii studenți din domeniu să își construiască un fundament solid pentru viitoarea carieră. Ne bucurăm că am lansat acest prim proiect împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin care vom atinge aprox. 100 de studenți anual, însă intenționăm să investim și în alte școli, universități din țară și astfel, să contribuim la pregătirea a tot mai mulți instalatori. Sperăm ca programul GROHE GIVE să fie un suport real care să îi convingă pe viitorii instalatori să rămână în țară și să lucreze pentru proiectele locale”, precizează Mihai Stănuică, Leader, Romania, Bulgaria, N. Macedonia & Moldova, LIXIL EMENA.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW