Guvernul Cîţu a căzut, criza continuă

Cum era de aşteptat, Parlamentul a votat „debarcarea” actualului Guvern. Votul nu schimbă nimic, deoarece criza politică în România va continua cu toate efectele nocive în plan socio-economic, având în vedere că este greu de crezut constituirea unui nou Executiv.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a obținut un număr-record de voturi în istoria moțiunilor din România postdecembristă, şi anume 281 de voturi.

Președintele PNL spunea că, dacă moțiunea va trece, „toate scenariile sunt pe masă” – mai puțin o guvernare cu USR, care ar fi imposibilă pentru liberali într-un astfel de scenariu, potrivit B1.ro.

„Este o decizie a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal de a nu mai avea discuții în ceea ce privește guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD și AUR”, a reiterat Florin Cîțu.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL a transmis că liberalii vor continua să guverneze, dar „cu mâinile amputate”.

„Noi vom continua să guvernăm, sigur că în condiții mult mai dificile, fără posibilitatea de a emite ordonanțe de urgență, cu mâinile amputate, dar cu toate acestea nu părăsim corabia pentru că suntem conștienți de importanța actului de guvernare în această perioadă”, a spus Rareș Bogdan.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW