13.8 C
București
joi, 6 mai

În Israel, fără mască în aer liber

Corespondenți de presă din Israel, citați de presa internațională, anunțau duminică, sub titluri mari, că populația israeliană a încetat să mai poarte masca protectoare în aer liber. O confirmare că această țară a depășit partea cea mai grea a pandemiei de Covid-19. Rămâne însă obligatorie purtarea măștii în spațiile închise, în compania persoanelor din afara familiei proprii.

Duminică, pentru prima oară în ultimul an, au fost deschise toate școlile, clasele urmând să funcționeze normal, la capacitate maximă. Și aici rămâne obligatorie păstrarea măștilor. Grație unei ample campanii de vaccinare, numărul de noi cazuri înregistrate a scăzut semnificativ. Numărul persoanelor care suferă în prezent de o formă severă de COVID-19 este de circa 200. Reamintim că la sfârşitul lunii ianuarie, numărul lor era de circa 1.200. În jur de 5,3 milioane persoane din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului au primit cel puţin o doză din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aproape cinci milioane au primit ambele doze. Există totuși o problemă ce preocupă autoritățile: în jur de un milion de persoane cu vârste de peste 16 ani nu sunt încă vaccinate. Experţii în domeniu atrag atenţia că Israelul nu a atins deocamdată imunitatea colectivă.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

    • H’asta este, n-ai ce face : maimutele copiaza si-i baga pe oameni in custi, ca tare … // le-ar fi dor de-o carantinare // . Vezi … maimuta dr. Zira , ori pe pampalu-i sef / expulzatu’ din guberniu !

  1. ISRAEL 14 MARIA 14; IS.RA.EL. IS-Iisus, RA-Romania, EL-Elia. Iisus si Elia din Romania (definitie cereasca). Definitia Israelului suna astfel, deoarece sunt nascut si crescut in Romania.
    Am acte cu nume fals de la nastere pana-n prezent fabricate de autoritatile romane. Acestea intra in contradictie cu propria limba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW