Regina Elisabeta a II-a și-a condus prințul consort pe ultimul drum

Funeraliile prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, decedat la 8 aprilie, au avut loc sâmbătă la castelul Windsor. Ele s-au desfășurat așa cum a cerut pe când era în viaţă prințul consort. Nu a avut loc un ceremonial regal, nici “ceremonie de stat”, ci o ceremonie simplă, scurtă, cu participarea a doar 30 de persoane, așa cum prevăd restricțiile în vigoare impuse de pandemia de Covid-19. Sicriul i-a fost purtat de un automobil de teren Jaguar Land Rover, proiectat chiar de către prințul Philip. Și tot domnia sa a ales, pe când era în viață, muzica ce i-a fost interpretată de un cor redus, alcătuit din patru persoane. Pe traseul către capela Sfântul George, unde a avut loc slujba religioasă, sicriul și cortegiul s-au deplasat prin fața unei imense mulțimi de militari, membri ai gărzilor de onoare și a membrilor familiei invitați la funeralii, distribuiți distanțat pe întreg spațiul verde din fața castelului Windsor.

Imediat în spatele sicriului s-au deplasat cei patru copii ai Reginei și ai Prințului Philip – Prințul moștenitor Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward. Au urmat opt nepoți (copiii celor patru copii ai cuplului regal).Toți participanții la cermonie au purta haine civile de doliu pe care s-au aflat decorațiile militare obținute.

Marea Britanie a păstrat un minut de reculegere în momentul în care familia regală s-a reunit pentru a-şi prezenta omagiile.

De remarcat faptul că Regina Elisabeta a II-a, care la 21 aprilie împlinește 95 ani, a stat în permanenţă singură la înmormântare. Ea se află izolată la castelul Windsor de peste un an de zile, oferind un exemplu de respectare a restricțiilor impuse de pandemie.

După ceremonia de la capela Sfântul George, sicriul a fost coborât în cripta regală din capelă.

În ciuda restricțiilor sanitare, o mulțime de cetățeni ai Londrei s-au adunat în zona din apropierea castelului Windsor pentru a pune flori și lumânări, ca omagiu adus prințului Philip, dar și ca susținere simbolică a Reginei Elisabeta a II-a.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW