3.1 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

Iohannis, atac politic naționalist: „PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”

Senatul: „Am dat aviz negativ”

Klaus Iohannis a susținut o nouă declarație de presă, în care a „înfierat” pe un ton isteric „PSD-ul” și „majoritatea toxică” din Parlament.

Iohannis a spus că „PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament. În timp ce eu și guvernul ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete în parlament să dea Ardealul ungurilor.”

„Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică să hotărască”, a mai spus Iohannis.

PSD: „Iohannis mimează acum naţionalismul”

Comisia de administraţie a Senatului a acordat, miercuri, raport negativ proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să fie discutat de plen, la ora 14,00.

Potrivit senatorului USR Florina Presadă, la şedinţa comisiei, desfăşurată online, au participat nouă membri, iar votul a fost majoritar împotriva proiectului şi pentru raportul de respingere.

În favoarea raportului de respingere au votat 8 senatori, singurul vot împotrivă a fost cel acordat de senatorul UDMR Cseke Attila, a precizat Presadă, citată de Agerpres.

PSD a anunțat că nu susţine proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, va vota împotriva acestuia şi îl va respinge urgent la Senat, care este cameră decizională.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW