Mesajul preşedintelui României de Ziua Independenţei SUA

Președintele României, Klaus Iohannis, a publicat un mesaj pe Twitter în legătură cu aniversarea Zilei Independenței SUA.

„Sincere felicitări tuturor prietenilor şi partenerilor noştri strategici americani cu ocazia celei de-a 245-a aniversări a Zilei Independenţei. Un 4 Iulie fericit!”, a scris preşedintele Iohannis în postare.

Zilele trecute, la recepţia oferită de ambasada SUA de Ziua Independenţei, Klaus Iohannis a subliniat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări și a spus că turneul european recent al președintelui american Joe Biden este o „dovadă clară” a reimplicării SUA în dosare internaționale esențiale.

„Sărbătorim în acest an Ziua Independenței într-un cadru plin de speranță și de suflu proaspăt în relația transatlantică, inspirat de Președintele Joe Biden și de Administrația pe care o conduce”, a spus președintele.

„La nivel bilateral, relația dintre România și Statele Unite ale Americii se bazează pe un parteneriat strategic solid și profund, pe apartenența comună la valorile democrației, statului de drept și drepturilor omului”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW