Laude-Reut este centru de excelență matematică pentru gimnaziu

Complexul Educațional Laude-Reut devine, începând cu anul școlar 2020 – 2021, Centru de Excelență Matematică pentru Gimnaziu, deschis participării tuturor copiilor dornici să aprofundeze tainele matematicii, cu activitate care se va desfășura săptămânal, începând din luna octombrie 2020.

Activitatea se va desfășura în două grupe: o grupă pentru clasele a V-a și a VI-a și a doua grupă pentru clasele a VII-a și a VIII-a, iar programul de pregătire va fi de 2 ore săptămânal.

Conținuturile parcurse vor fi din programa pentru olimpiadă, adaptate nivelului de studiu, accentuând noțiunile complementare materiei parcurse la clasă: principiul cutiei, principiul invariantului, principiul extremal, probleme de numărare, probleme de colorare, elemente de teoria numerelor, inducția matematică, inegalități, strategii de rezolvare a problemelor de geometrie, elemente de trigonometrie.

Profesorii care vor susține aceste cursuri sunt Cristina Hlevca și Andrei Alexandrescu, membri ai Societății de Științe Matematice, ai colectivului de redacție al Gazetei Matematice și ai Comisiei Naționale a Olimpiadei de Matematică.

Toate materialele utilizate, fișe de lucru, suport teoretic și unele înregistrări video ale lecțiilor susținute la acest Centru de Excelență, vor fi disponibile tuturor celor care vor dori să le acceseze pe pagina www.laude-reut.ro.

Înaintea fiecărei etape a Olimpiadei Naționale de Matematică, vom susține, pentru elevii prezenți la Centrul de Excelență, simulări ale etapei respective, care vor fi disponibile și online pentru toți copiii care doresc să le acceseze.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW