2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Recursul a fost respins

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul în casație depus de Liviu Dragnea împotriva condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Astfel, Dragnea a pierdut și una din ultimele căi de atac prin care dorea să își anuleze condamnarea definitivă primită în 27 mai 2019. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au mai respins și contestaţia în anulare.

„Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat şi stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dumneavoastră dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veţi dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistraţilor la termenul în care și-a motivat recursul în anulare.

În fața instanței, fostul lider PSD a susținut că a stat opt luni după gratii fiind nevinovat și că depinde doar de magistrați dacă el va rămâne în continuare închis pe nedrept. Cu toate acestea, magistrații au respins recursul în casaţie a fost respins ca nefondat și au decis că fostul lider PSD trebuie să rămână în continuare în penitenciar pentru a își executa pedeapsa. Mai mult, Liviu Dragnea este obligat să achite cheltuielile de judecată de 200 de lei.

Reamintim că, în 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW