Manifestații în toată Europa împotriva restricțiilor severe anti-pandemie

Reportaje transmise de Euronews, France Presse, Associated Press au relatat și prezentat imagini de la amplele manifestații ce au avut loc sâmbătă în Germania, Regatul Unit, Franța, Polonia împotriva menținerii în vigoare a măsurilor restrictive, inclusiv a izolării impuse pentru combaterea propagării coronavirusului.

La Londra, câteva sute de persoane au protestat împotriva menținerii izolării, a reuniunilor cu participarea a numeroase persoane. Șase manifestanți au fost arestați la protestul din Hyde Park. Corespondentul France Presse a remarcat prezența la protest a fratelui ex-liderului laburist Jeremy Corbyn. Proteste similare au avut loc la Edinburgh, Glasgow, Southampton.

În Germania, mai multe mii de persoane, provenite în principal din formațiunile extremei drepte și ale extremei stângi, au participat la proteste împotriva restricțiilor încă în vigoare împotriva pandemiei organizate în mai multe orașe. La Stuttgart, autoritățile locale au autorizat participarea a 5.000 persoane, dar corespondenții presei străine au remarcat o participare mult mai numeroasă, determinând intervenția poliției. Manifestații sub aceleași sloganuri au avut loc și la München, în parcul unde de obicei are loc Sărbătoarea anuală a berii. Informații locale au semnalat prezența a peste 1.000 de manifestanți. A fost necesară intervenția poliției împotriva celor care refuzau să părăsească locul unde a fost autorizată manifestaţia. Proteste împotriva “violării libertăților publice” au avut de asemenea loc în alte circa zece orașe din Germania, între care Berlin, Frankfurt, Nürnberg, Leipzig sau Dortmund. Manifestații anti-restricții au avut loc și în zilele precedente în Germania, luând forme inedite. Vineri, protestatarii au depus o imitație de piatră funerară în fața permanenţei de deputat a dnei cancelar Angela Merkel din Stralsund, în nordul țării. Deasupra, au relatat corespondenții de presă mai sus citați, a fost amplasată o mască de protecție și un text ce compară mobilizarea actuală anti-izolare cu manifestațiile ce au dus la dispariția Germaniei comuniste din 1990. Se putea citi: “Libertate de opinie, de mișcare și de întruniri – DEMOCRAȚIE 1990-2020”.

În Franţa, cunoscutele “veste galbene” bravează interdicția de a manifesta. De la Montpellier la Nantes, relatează France Presse, mai multe sute de membri ai mișcării “vestele galbene” au violat interdicția de a manifesta, în pofida intervenției forțelor de ordine care le-au aplicat amenzi. La Toulouse și Nantes, unde în anii precedenți au organizat ample acțiuni cu caracter social, au organizat din nou, sâmbătă după-amiază, proteste, în prezența unor importante forțe de ordine care le-au dat amenzi. Acțiuni similare au avut loc la Bordeaux, Lyon, Grenoble sau Saint-Nazaire.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW