13.9 C
București
luni, 17 mai

Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităților cultural-creative

Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităților cultural-creative de la 1 iunie 2021, în spații închise și deschise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România.
Acestea vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).
Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîțu. Din acest grup au făcut parte asociații și patronate din sectorul cultural-creativ, prin diferiți reprezentanți mandatați în acest sens, dar și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ministere care și-au manifestat dorința de a lucra împreună pentru a găsi soluții, inclusiv pentru segmentul HoReCa. Expertiza medicală a fost asigurată de către dr. Victor Costache și dr. Cristian Oancea, reprezentanți ai prim-ministrului.
Evenimente cu public vor avea loc respectând 2 tipuri de scenarii atât pentru activităţile desfășurate la exterior, cât şi în interior.
Organizatorul este cel care trebuie sa aleagă între aceste 2 scenarii, care se regăsesc în documentul anexă.
„Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ în elaborarea și definitivarea măsurilor pentru reluarea activității cu publicul în domeniul cultural. A fost o muncă susținută care sper să permită intrarea în normalitate la data de 1 iunie. Am avut în vedere și experiența altor state membre UE și suntem în continuare deschiși spre a îmbunătăți normele pentru că sănătatea publică primează. Am evidențiat în repetate rânduri că sectoarele cultural-creative au fost unele dintre cele mai restricționate și avem nevoie de susținere ca acestea să poată redeveni accesibile publicului, atât ca o necesitate socială, cât și economică“, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail comunicare@cultura.ro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW