joi, 28 mai, 2020
15.9 C
București

Noi proiecte civice ale Hidroelectrica

Pe data de 8 noiembrie, Hidroelectrica și-a deschis oficial porțile pentru a primi, în toate sucursalele societății, pe cei 600 de elevi care participă anul acesta la cea de a treia ediție a programului ”Hidroelectrica Viitorului”.

Programul vizează tranziția de la școală la un posibil loc de muncă al elevilor din învățământul profesional și tehnic care se pregătesc pentru meseriile specifice domeniului energetic și este organizat de Hidroelectrica în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. În cadrul proiectului sunt derulate acțiuni pedagogice în cadrul cărora tinerilor le sunt prezentate obiective hidroenergetice de referință, istoricul companiei Hidroelectrica, fluxul tehnologic și echipamentele societății, potrivit unui comunicat de presă al Hidroelectrica.

Deschiderea oficială a programului a avut loc în acest an la Sucursala Hațeg a Hidroelectrica, la CHE Retezat, în prezența domnului Bogdan Badea – președintele Directoratului, și a altor reprezentanți ai managementului societății, a reprezentantului Ministerului Educației Naționale, dl Dragoș Cosma – Inspector General, cadre didactice de la licee cu profil energetic din țară. De asemenea, la eveniment au luat parte trei elevi, beneficiari de bursă privată de studii, acordată în anul 2019 de Hidroelectrica.

Cu acest prilej, domnul Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, a declarat: ”Hidroelectrica este preocupată de pregătirea viitorilor salariați, care să asigure schimbul de generații profesionale. Societatea noastră își deschide porțile pentru a-i primi pe viitorii specialiști hidroenergeticieni. Sperăm că tinerii care ne trec pragul în această zi de început de noiembrie să prindă drag de meseriile pe care le văd practicate cu pasiune în sistemul energetic. Ne dorim ca, peste câțiva ani, măcar o parte dintre cei care astăzi se pregătesc profesional, să se alăture în anii următori echipei Hidroelectrica. Noi avem nevoie de specialiști bine pregătiți și avem, de asemenea, ce să le promitem, dacă aleg să vină alături de noi. Hidroelectrica este o companie de succes, una dintre cele mai profitabile firme din România. Avem nu doar rezultate certe, ci și planuri mari de viitor în sensul listarii la bursă, a diversificării activităților și lărgirii portofoliului de obiective. Hidroelectrica oferă siguranță și, mai mult, este o companie în dezvoltare, o companie în care pot fi începute și clădite cariere frumoase și solide.”

În acest an, elevii din București, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Oradea, Curtea de Argeș, Buzău, Deva, Caransebeș, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Sebeș și Sibiu vor vizita centrale hidroenergetice importante aflate în patrimoniul societății Hidroelectrica, dintre care amintim: CHE Vidraru, CHE Porțile de Fier 1, CHE Paltinu, CHE Mariselu, CHE Tismana, CHE Retezat, CHE Răul Alb, CHE Dorin Pavel. Cu această ocazie ei vor lua contact direct cu specialiștii societății, li se vor face instruiri și prezentări, vor avea ocazia să pună întrebări și să înțeleagă modul în care funcționează centralele hidroelectrice moderne.Reamintim că și în edițiile precedente ale acestui program, peste 1.200 de elevi au avut ocazia să viziteze centrale hidroelectrice fanion ale Hidroelectrica, deschiderile oficiale desfășurându-se la CHE Vidraru (2016) , respectiv la CHE Lotru Ciunget (2017).

Sistemul Energetic din România se confruntă în ultimii ani cu o lipsă acută de specialiști, urmare a faptului că școlile de meserii au fost în mare parte desființate după 1989, iar elevii au preferat să se îndrepte către învățământul teroretic. De asemenea, incertitudinile legate de companiile energetice și multiplele transformări structurale ale acestora au făcut că, pentru o bună perioada de timp, locurile de muncă să nu fie atractive pentru tineri.

În acest context, programul ”Hidroelectrica Viitorului” desfășurat sub sloganul ”600 de șanse pentru viitor” își propune să schimbe mentalitatea tinerilor, prezentând noile realități ale sistemului energetic, precum și oportunitățile de carieră în cadrul companiei.

Societatea investește în retehnologizări, optimizari de echipamente, flux tehnologic și soft, dezvoltă soluții moderne de IT care să permită automatizarea obiectivelor de producție, controlul de la distanță al centralelor hidroelectrice, în condiții de securitate.

De asemenea, prin politica asumată la nivel de firmă și măsurile cuprinse în planul de administrare al companiei, Hidroelectrica aplică principiile responsabilității sociale corporative și se implică activ în viața comunității. Societatea sprijină învățământul dual, astfel că, în localitățile în care se află sucursale ale societății, Hidroelectrica va susține pregătirea a 210 elevi în meseriile de baza ale hidroenergeticii: electrician și mașinist. Aceștia vor beneficia de burse lunare în valoare de 500 de lei pentru ciclul școlar 2020-2023 și vor efectua practică în centralele societății. Ulterior finalizării studiilor, tinerii vor avea șansă de a fi integrați în echipa Hidroelectrica, asigurând astfel schimbul de generații profesionale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Dan Armeanu (ASF): Pandemia Covid-19 – Impact scăzut asupra sistemului de pensii private

Vicepreşedintele ASF al Sectorului Sistemului de Pensii Private - domnul Dan Armeanu, a declarat:

Susținere a planului Comisiei Europene de către reprezentanții grupurilor politice din PE

După prezentarea planului de redresare europeană de către Ursula von der Leyen, și a angajamentului asumat de...

Reuniune extraordinară a Parlamentului European consacrată dezbaterii planului de redresare a Europei și a bugetului plurianual al UE

"Este ora Europei!", a clamat miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezentând Parlamentului European un...