Organizezi o petrecere acasă pentru copilul tău? 3 aspecte de neignorat

Petrecerile copiilor sunt evenimente îndelung aşteptate de către cei mici. Bine, și de către cei mari. Dacă ești într-o astfel de situație și îi organizezi sărbătoarea pruncului tău în confortul propriei case, copilul are şi satisfacţia de a fi gazdă şi a-şi conduce prietenii prin universul jucăriilor sale preferate. Însă, pentru ca totul să decurgă perfect, trebuie să depui ceva efort. De felul cum te organizezi depinde reuşita petrecerii. Şi totul începe cu lista de cumpărături însă nu asta e totul. Iată la ce să mai fii atent.

Decoraţiuni

Întreaga casă sau curte trebuie să trădeze evenimentul dedicat copilului tău. Încă de la poartă sau de la uşa de intrare în locuinţă invitaţii vor fi întâmpinaţi de mesajele şi imaginile tematice. În funcţie de locul în care se desfăşoară party-ul, vei putea alege decoraţiunile potrivite. Un banner cu urarea „La mulţi ani” şi numele copilului tău este caracteristic acestui tip de petrecere. Dacă ai ales împreună cu sărbătoritul o anumită temă, caută din timp articole legate de subiect, de la baloane până la decoraţiuni de perete. Pentru masă, întrucât vesela tradiţională este supusă accidentelor casnice care îi pot pune în pericol pe copii, cel mai înţelept este să alegi variante de unică folosinţă. Partea bună este că pot fi personalizate tocmai cu tematica petrecerii tale, de la tacâmuri până la farfurii, pahare şi şerveţele de diverse dimensiuni. La final, te vei felicita pentru că nu trebuie să le speli, ci doar să le aduni în sacii pentru reciclare!

Mâncare

În funcţie de invitaţia pe care ai lansat-o va trebui să pregăteşti una sau mai multe mese. Atunci când copiii sunt însoţiţi de adulţi, aceştia vor avea masa lor dedicată. Atenţia principală este evident îndreptată asupra juniorilor. În primul rând, interesează-te cu privire la eventualele alergii sau intoleranţe alimentare ale participanţilor. Acest lucru poate fi comunicat încă de când lansezi invitaţia. Încearcă pe cât posibil să alegi ingrediente naturale atât pentru gustări, cât şi pentru felul principal. Pentru copii, cele mai importante sunt forma şi denumirea: chipsurile pot fi din cartofi adevăraţi, frigăruile din fructe, fursecurile pregătite în casă, burgeri, pizza şi hot-dog cu ingrediente de calitate. Cu toţii ştim însă că elementul principal îl reprezintă desertul şi, în special, tortul. Partea bună este că forma şi culorile pot fi inspirate din orice tematică ai ales pentru petrecere. Poţi organiza şi un candy bar cu jeleuri, bomboane şi alte dulciuri din care se pot înfrupta copiii de-a lungul întregii zile. Pentru hidratare, apa este alegerea cea mai sigură, urmată de ceaiuri şi sucuri naturale. Masa adulţilor este mult mai puţin pretenţioasă, mai ales când sunt dintre cunoscuţii cărora le cunoşti gusturile.

Divertisment

Dacă îţi doreşti câteva momente de respiro, în care să-i supraveghezi pe copii de la distanţă, ai nevoie de activităţi distractive. Cea mai bună investiţie este un animator, care îi va ţine ocupaţi mare parte din timp. Muzica este esenţială, deoarece le consumă energia prin dans. De asemenea, jocurile de echipă le dezvoltă aptitudinile, așa că poţi alege sporturi de băieţi, de fete sau mixte, vânătoare de comori, jocurile copilăriei sau orice alt tip de activităţi.

Petrecerile aniversare reprezintă prilejurile unor amintiri de neuitat pentru copilul tău. Organizarea tuturor detaliilor înseamnă multe ore de muncă pentru documentare, invitaţii, articole tematice, alimente, băuturi şi activităţi distractive. Pentru ca amintirile să rămână veşnic în arhiva familiei, asigură-te că faceţi suficiente poze şi filmaţi cele mai importante scene. Astfel, din când în când, puteţi reveni la momentul aniversar pentru a-l retrăi.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW