Pakistan: Atentat sinucigaș lângă frontiera afgană

Cel puțin 4 morți și 17 răniți este primul bilanț al atacului sinucigaș ce a avut loc duminică în Pakistan, localitatea Quetta, în imediată apropiere cu Afganistanul. Patru paramilitari și mai mulți civili figurează printre victime. Atacul a vizat o unitate paramilitară pakistaneză din provincia Belucistan, aproape de frontiera cu Afganistanul, și a fost comis de o grupare a talibanilor pakistanezi, Tehreek-e-Taliban Pakistan. Corespondentul RFI la Islamabad relatează că atacul a fost comis de un kamikaze pe motocicletă, în apropierea unui post de control al unei unități paramilitare instalate în orașul Quetta. Explozia s-a produs într-o zonă cu activități comerciale desfășurate de cultivatori de legume și fructe ce-și serveau clienții. Așa se explică de ce atentatul s-a soldat cu multe victime. Experți militari pakistanezi apreciază că acest atentat a fost pus la cale sub influența victoriei talibanilor în Afganistan care încurajează grupurile fundamentaliste religioase teroriste din Pakistan.

Atacuri contra hotelurilor sau cu automobile-capcană

Un atac terorist cu consecințe și mai grave, comis de talibanii pakistanezi, a avut loc în luna aprilie. El a vizat un hotel de lux tot în localitatea Quetta, în care în acel moment se afla o delegație a ambasadei chineze. 5 persoane au fost atunci ucise și cel puțin 12 rănite. Presa locală reamintește că, în urmă cu două săptămâni, 3 paramilitari pakistanezi au fost uciși în aceeași zonă după ce automobilul în care se aflau a sărit în aer, aruncat de o mină plantată pe traseu. Acum câteva zile, un ofițer din armata pakistaneză a fost ucis în explozia vehiculului său în care fusese plantat un exploziv improvizat.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. PAKISTAN 8.18 DUMNEZEU 8, TISBITUL 8, Ilie TISBITUL 18; Pakistan 8.15 Dumnezeu 8.15; PA.K.IST.AN. PA-Palme, K-Potasiu, IST-Tisbitul, AN-Ani. Anii palmelor lui Tisbitul la potasiu (2004-2070). Potasiul e in Casa Raiului in care stau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW