vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Petro Poroşenko pune capăt tratatului de prietenie între Ucraina și Rusia

Șeful statului ucrainean multiplică gesturile vizând ruptura cu Moscova. Miercuri, el a semnat un decret ce pune capăt tratatului de prietenie și cooperare cu Federația Rusă. Un anunț în același sens l-a făcut joi, în cadrul sesiunii Parlamentului Ucrainei.

Această decizie intervine în condițiile în care negocierile de pace antamate în 2015 cu Vladimir Putin se află într-un punct mort și în care procedează la noi măsuri, gesturi evident anti-Moscova. El întărește rolul limbii ucrainiene, se pregătește să facă față unui conflict cu Patriarhul creștin ortodox de la Moscova, înțelege să întrerupă linia feroviară directă Kiev-Moscova. Pregătește, de asemenea, o reformă a Constituției ucrainiene care interzice cooperarea militară cu Rusia. Aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat prezidențial, Petro Poroşenko îi atacă pe oponenții săi politici favorabili unui compromis cu Kremlinul. În opinia sa, numai o misiune internațională de menținere a păcii în estul Ucrainei poate pune bazele reglementării conflictului respectiv.

1 COMENTARIU

  1. Ucraina cu rebelii pro-ruși, Guvernul lui Bashar al-Assad cu rebelii, USA cu talibanii sunt ape prefăcute în sânge. Așa a fost tot timpul, de mii de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING