Petro Poroşenko pune capăt tratatului de prietenie între Ucraina și Rusia

Șeful statului ucrainean multiplică gesturile vizând ruptura cu Moscova. Miercuri, el a semnat un decret ce pune capăt tratatului de prietenie și cooperare cu Federația Rusă. Un anunț în același sens l-a făcut joi, în cadrul sesiunii Parlamentului Ucrainei.

Această decizie intervine în condițiile în care negocierile de pace antamate în 2015 cu Vladimir Putin se află într-un punct mort și în care procedează la noi măsuri, gesturi evident anti-Moscova. El întărește rolul limbii ucrainiene, se pregătește să facă față unui conflict cu Patriarhul creștin ortodox de la Moscova, înțelege să întrerupă linia feroviară directă Kiev-Moscova. Pregătește, de asemenea, o reformă a Constituției ucrainiene care interzice cooperarea militară cu Rusia. Aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat prezidențial, Petro Poroşenko îi atacă pe oponenții săi politici favorabili unui compromis cu Kremlinul. În opinia sa, numai o misiune internațională de menținere a păcii în estul Ucrainei poate pune bazele reglementării conflictului respectiv.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Ucraina cu rebelii pro-ruși, Guvernul lui Bashar al-Assad cu rebelii, USA cu talibanii sunt ape prefăcute în sânge. Așa a fost tot timpul, de mii de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW