Polonia cumpără 250 de tancuri americane

Polonia va achiziționa 250 de tancuri americane, în cadrul unui contract în valoare de 6 miliarde de dolari, a anunțat miercuri ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, citat de Reuters. La fel ca numeroase alte țări din Estul Europei, Polonia se teme de ambițiile militare ale Rusiei, exemplu fiind anexarea ilegală a Crimeei în 2014. «Este un răspuns la provocările cu care ne confruntăm în planul securității internaționale», a spus ministrul polonez citat. «Misiunea noastră este să descurajăm potențialul agresor și noi toți știm unde se află acest agresor», a mai spus oficialul polonez.

Mariusz Blaszczak a făcut cunoscut că Polonia va cheltui 23,3 miliarde de zloți (5,10 miliarde de euro) pentru achiziționarea tancurilor Abrams, pentru servicii de logistică și antrenare, pentru ameliorarea infrastructurilor și cumpărarea de muniții.

- PUBLICITATE -

4 COMENTARII

  1. Dar cu cine se mai bat si polonezii astia ca nemtii Merkeloaicei din berlina i-au vaccinat deja pi tonti. La se li mai trebuie tancuri ?

  2. Bani aruncati la gunoi! N-aveti nevoie de asa ceva, pentru ca NU veti intra in conflict cu nicio tara in viitor! Cu banii aceia puteti construi spitale, blocuri moderne etc.

  3. D’apoi, noi ce mai asteptam … sa cumparam si noi ; c’asa facuram mai mereu/de-a proastelea … de cand cu Baiazid si Mircea cel Batran ! Totusi … o’ntrebare persista : de ce numai in noada c…… suntem ?
    Dumnezu, cand l-a confectionat pe Om, bine le-a asezat pe toate cele : fata-n fata, curu-n spate .
    Oare … de ce huidumele cocotate-n moturi de kkt, o inversara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW