Polonia: Mii de manifestanți la Varșovia și alte orașe ale țării împotriva interzicerii avorturilor

Vineri seară, pentru a treia noapte consecutiv,mai multe mii de persoane au ieșit pe străzile Varșoviei și ale mai multor orașe din Polonia pentru a contesta intrarea în vigoare a unui decret controversat ce interzice avorturile. Conform dorinței coaliției de dreapta, ultra-catolică, la putere, decretul amintit permite întreruperile de sarcină doar în cazul anomaliei foetale, viol, incest sau atunci când este în pericol viața mamei.

Corespondenții agențiilor internaționale de presă relatează din capitala Poloniei că manifestanții purtau panouri pe care era scris: „Fac ce doresc cu corpul meu”, „Eu decid”, „Aveți sânge pe mâinile voastre”. Inițiator și organizator al acestei mișcări este o mișcare intitulată „Greva femeilor”.

Vineri seară, manifestanții au scandat lozinci în favoarea dreptului la avort, pe fondul petardelor fumigene și al zgomotelor provocate de tobe.

La Varșovia, manifestanții au ajuns până în fața locuinței lui Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului la putere „Lege și Justiție (PiS)”, aflată sub pază severă.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

 1. Din crimele-avorturi rezulta sinucideri.
  Din iubirea fizica inainte de casatoria in SFANTA BISERICA rezulta nasteri premature.
  Din casatoria legala intre persoane de acelasi sex rezulta inmultirea divorturilor intre cuplurile heterosexuale.
  Din prostitutie si pornografie rezulta homosexualism, lesbianism si S.I.D.A.
  Din ateism si nepracticarea credintei rezulta maladia Alzheimer.
  Din uciderea altor animale si pesti in afara Legii Sfinte din Vechiul Testament rezulta boala Parkinson si unele infarcturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW