13.8 C
București
joi, 6 mai

Renault și Nissan vor să mai preia un grup puternic pe piața auto, după fuziune

În următoarele 12 luni, Renault are în plan fuziunea cu partenerul japonez Nissan, ulterior intenționând să preia și grupul Fiat Chrysler Automobiles NV.

Strategia a fost gândită de fostul președinte al Renault, Carlos Ghosn, ulterior președinte al Nissan, care în noiembrie 2018 a fost arestat în Japonia, pentru fraude financiare, și a fost dezvăluită de surse apropiate ale grupului, pentru Financial Times.

Compania rezultată în urma fuziunii dintre Renault şi Nissan ar urma ulterior să demareze noi achiziţii care i-ar extinde afacerile în lupta pentru dominaţia mondială cu rivalii Volkswagen şi Toyota.

Sursele citate susţin că în urmă cu doi-trei ani Carlos Ghosn a purtat discuţii în vedere unei fuziuni între Renaultşi Fiat Chrysler însă aceste propuneri au fost oprite în urma opoziţiei exprimate de Guvernul francez.

În prezent, Fiat Chrysler Automobiles NV caută în mod activ un parteneriat sau o fuziune, iar preşedintele FCA, John Elkann s-a întâlnit cu mai mulţi rivali, inclusiv cu grupul francez PSA în încercarea de a căuta o posibilă tranzacţie care să consolideze constructorul auto.

Fiat Chrysler Automobiles NV deţine mărcile Jeep şi Alfa Romeo și ar fi o ţintă costisitoare pentru o preluare, cu o capitalizare de piaţă de peste 20 de miliarde euro. RenaultNissan şi cel de al treilea membru al alianţei, Mitsubishi, au împreună o valoare de piaţă de peste 50 de miliarde euro.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW