S-a reușit evacuarea a încă 14 cetățeni români din Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe informează că un al treilea zbor la Kabul al aeronavei militare de transport românești s-a desfășurat în bune condiții.

Acest zbor a reușit evacuarea a încă 14 cetățeni români transferați în aeroport în cursul dimineții și a unui număr de 4 cetățeni bulgari.

Ulterior, aeronava militară românească a aterizat la Islamabad și l-a preluat și pe cetățeanul român evacuat în cursul dimineții de 20 august pentru a fi transportat spre țară.

Primul cetățean român evacuat în ziua anterioară a decis să plece deja din Islamabad cu un zbor de linie. De la Islamabad, aeronava va face deplasarea spre România.

Cel de-al 15-lea cetățean român care mai dorea evacuarea, angajat al unui program ONU, a informat că nu poate ajunge la aeroport din cauza situației de securitate.

România va continua să acționeze pentru a identifica opțiuni de evacuare a acestuia cu aeronave ale unor state partenere.

Țara noastră a contactat un număr de foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România, precum și jurnaliști afgani, care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România.

Aceștia au fost informați cu privire la coordonatele zborului de astăzi, dar, din cauza condițiilor de securitate extrem de dificile din zona aeroportului internațional din Kabul, acești cetățeni afgani nu au reușit să ajungă în incinta aeroportului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW